VIDEO | Stredná odborná škola technická v Prešove - škola, ktorá ti dá prácu

938x
14. Február 2022
 Klasické vzdelávanie strieda prax i kreatíva
 Pozrite si videoreportáž
 
Končíš základnú školu a nachádzaš sa na križovatke výberu, ktorý rozhodne o tvojom ďalšom smerovaní? Uchop budúcnosť do vlastných rúk a príď študovať na Strednú odbornú školu technickú v Prešove, ktorá ti okrem kvalitného vzdelania dá aj stabilné pracovné zázemie.
 
Štúdium na Strednej odbornej škole technickej nie je len o predpísaných vzorcoch. Klasické vzdelávanie strieda prax aj kreatíva. Študenti majú možnosť zmysluplne tráviť čas aj mimo stanoveného rozvrhu.
 
„Učíme sa zapájať rôzne vypínače, zapojenia, obvody. V rámci mimoškolskej aktivity sa venujem 3D tlači. V počítači si vytváram modely, tlačím rôzne súčiastky,“ upresnil študent z odboru TEZB Slavko Vaník.
 
„Zatiaľ ma asi najviac bavilo logo školy, lebo je to zložitejšie na programovanie v 3D programe, takže sa na tom dá viac naučiť. Bolo to celkom zaujímavé,“ doplnil študent z odboru TEZB Matúš Polaček.
 
Teória na Volgogradskej, prax na dielňach  
 
Teoretická príprava študentov prebieha na Volgogradskej 1 v Prešove. Praktické zručnosti študenti získavajú v priestoroch školských dielní, priamo u vybraných zamestnávateľov alebo na pracoviskách praktického vyučovania.
 
V školskom roku 2022/2023 škola otvára trojročné odbory, v ktorých ako absolvent získaš výučný list a štvorročné odbory, kde máš možnosť okrem výučného listu získať aj maturitné vysvedčenie.
 
Z ponuky trojročných učebných odborov si môžeš zvoliť strojného mechanika, s ktorým sa uchytíš najmä pri obsluhe a opravách obrábacích strojov, výrobných zariadení, či dopravných mechanizmov.
 
Odbor elektromechanik otvára možnosti elektrotechniky a energetiky pri výrobných, montážnych, opravárenských a údržbárskych činnostiach. Na správnu inštaláciu plynovodov kanalizácie, rozvodov vody, vrátane ich opráv, ťa pripravia v odbore inštalatér.
 
 
Do praxe posielajú aj remeselníkov
 
Škola vychováva aj budúcich stolárov, murárov a tesárov, ktorí sú na súčasnom trhu práce čoraz viac žiadanejší. Študenti sa môžu rozhodnúť takisto pre komplexnú stavebnú výrobu, alebo sa vybrať cestou skráteného štúdia v odboroch inštalatér, elektrikár a strechár.
 
Ponuka štvorročných študijných odborov odkrýva tajomstvo mechaniky číslicovo riadených strojov. Absolventi sa uplatnia v strojárskej praxi pri obsluhe a opravách CNC strojov a zariadení.
 
Študenti, ktorí sa rozhodnú pre odbor mechanik hasičskej techniky, budú pripravení plniť úlohy v zodpovedajúcich pracovných funkciách na úseku požiarnej ochrany.
 
Operátori drevárskej a nábytkárskej výroby sa uplatnia nielen v drevárskom a nábytkárskom priemysle, ale aj v oblasti technickej prípravy, výroby, montáže, spracovania cenových ponúk, v činnostiach súvisiacich s odbytom tovarov a služieb a tiež skladovým hospodárstvom.
 
Vlastná jedáleň, internát a nová telocvičňa 
 
Fascinuje ťa drevo a jeho spracovanie? Odbor technik drevostavieb ponúka možnosť realizácie v profesiách v oblasti technickej prípravy, výroby, ale aj v oblasti montáže.
 
Absolventi odboru technik energetických zariadení budov si svoje miesto nájdu na pracovných pozíciách, ktoré sa zaoberajú realizáciou, udržiavaním a opravou ústredného vykurovania a plynovodov, vodovodných a kanalizačných inštalácií či v diagnostike samotných zariadení.
 
Škola okrem iného disponuje aj vlastnou jedálňou, kde si môžeš vychutnávať obedy. Ako študent máš možnosť ubytovať sa v školskom internáte, športového ducha zase budeš rozvíjať v zrekonštruovanej telocvični.
 
Stredná odborná škola technická čaká práve na teba!
(13:48, red)
 
Diskusia
Pridať komentár