Košická mestská  knižnica vyhlásila zbierku kníh, poputujú pre ľudí v núdzi

1118x
14. Február 2022
Vyzbierané knihy poputujú do krízových centier či sociálnych domovov
Zbierka kníh potrvá od 14. februára do 14. marca 2022. Ilustračná foto: pexels.com
 
Vedeli ste, že 14. február nie je len sviatkom zaľúbených, ale aj Medzinárodným dňom darovania kníh? Tento deň si pripomína aj Knižnica pre mládež mesta Košice, ktorá vyhlásila zbierku kníh pre ľudí v núdzi.
 
Ako uviedla Knižnica pre mládež mesta Košice na svojej webovej stránke, zbierka potrvá od 14. februára do 14. marca 2022.
 
Knihy je možné prinášať nielen do všetkých pobočiek mestskej knižnice v rámci otváracích hodín, ale aj do knižničného Biblioboxu pred vchodom do pobočky LitPark v areáli Kasární/Kulturparku či odniesť do Výmenníkov Štítová, Wuppertálska, Obrody a Jegorovovo.
 
Knižnica tiež odporúča sledovať aj stránky jednotlivých mestských častí, ktoré sa do zbierky môžu zapojiť.
 
„Následne knihy rôznych žánrov pre všetky vekové kategórie knižnica po dohode s miestnymi organizáciami a občianskymi združeniami umiestni do krízových centier, sociálnych domovov alebo priamo do rodín,“ vysvetlila.
 
 
Do desať rokov  
 
Knižnica sa zároveň na čitateľskú verejnosť obracia s prosbou, aby sa rozhodli podeliť len o knihy novších vydaní a samozrejme v zachovalom stave.
 
„Odporúčaný vek knižných darov je do desať rokov. Ďalej sa posunúť dajú len tie knihy, ktoré splnia svoj účel a ktoré si dokážu získať nového čitateľa. Medzi nich určite nepatria knihy z pivníc, knihy špinavé, poškodené, popísané či s chýbajúcimi obrázkami a celými stranami,“ dodala s tým, že do darovaných kníh môžu ľudia pridať aj milé venovanie pre nového čitateľa.
(11:54, red) 
Diskusia
Pridať komentár