Tretiu dávku vakcíny už môžu dostať aj deti od 12 rokov

685x
14. Február 2022
Očkovanie bude umožnené na základe žiadosti zákonného zástupcu
Tretiu dávku je optimálne podať až o štyri až šesť mesiacov po predchádzajúcom očkovaní. Ilustračná foto: Detská fakultná nemocnica Košice
 
Na Slovensku sa od pondelka (14. 2.) spustilo očkovanie posilňujúcou dávkou aj pre deti vo veku od 12 do 17 rokov. Rodič, prípadne zákonný zástupca môže o očkovanie dieťaťa požiadať prostredníctvom registračného formulára na stránke korona.gov.sk, alebo využiť možnosť očkovania bez registrácie.
 
Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva na svojej webovej stránke s tým, že podanie posilňujúcej – booster dávky vakcíny proti COVID-19 je možné podať kompletne zaočkovanej osobe aj vo veku od 12 do 17 rokov.
 
Očkovanie bude umožnené na základe žiadosti zákonného zástupcu.
 
 
„Očkuje sa najskôr tri mesiace po aplikácii poslednej dávky. Optimálne je však podať posilňujúcu dávku až o štyri až šesť mesiacov po predchádzajúcom očkovaní, a to na základe štúdií a odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie a ďalších. Rovnako ako pri prvých dvoch dávkach je aj v prípade posilňujúcej dávky podávaná vakcína od spoločnosti Pfizer/BioNTech,“ vysvetlil rezort zdravotníctva.
 
Ministerstvo zároveň dodalo, že okrem očkovania v očkovacích centrách budú deti očkovať aj vybraní pediatri vo svojich ambulanciách.
(10:25, red, MZ SR)
Diskusia
Pridať komentár