Hromadná bitka na východe, zastavil ju až varovný výstrel

1728x
11. Február 2022
K hromadnej bitke došlo v Krompachoch
Muž, ktorý napadol iné osoby, už čelí obvineniu. Ilustračná foto: pexels.com
 
V stredu (9. 2.) krátko pred 17. hodinou došlo v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) k hromadnej bitke veľkého počtu ľudí.
 
Ako informovala v piatok (11. 2.) hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, bitku spozorovali policajti počas presunu z iného služobného zákroku.
 
 
Museli privolať ďalšie hliadky
 
„Na mieste bola neprehľadná situácia, veľký krik a vzlykanie, a neustále vzájomné napádanie osôb pokračovalo. Policajti okamžite informovali o udalosti operačné stredisko, aby boli na miesto vyslané ďalšie policajné hliadky,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
Následne policajti prítomných vyzvali, aby okamžite upustili od protiprávneho konania, aby odhodili predmety, ktoré mali v rukách a s ktorými sa bili, avšak výtržnosti neprestávali.
 
„Jeden zo zasahujúcich policajtov, aby zabránil výtržnosti, ruvačke a ďalšiemu hrubému správaniu, ktorým sa porušoval verejný poriadok použil varovný výstrel, ako jeden z donucovacích prostriedkov na zaistenie bezpečnosti inej alebo vlastnej osoby,“ povedala hovorkyňa s tým, že následne sa väčšina útočníkov rozpŕchla a policajti na osobnej slobode obmedzili jednu podozrivú osobu, ktorú eskortovali na príslušné obvodné oddelenie a umiestnili ju do cely policajného zaistenia.
 
Útočník už čelí obvineniu
 
Ivanová zároveň uviedla, že po vykonaní potrebných procesných úkonov poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Krompachoch z prečinu výtržníctva už obvinil 20-ročného miestneho Jozefa.
 
Ten podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania fyzicky napadol poškodeného muža do oblasti oka, a po tom, čo spadol na zem, ho ešte opakovane udieral palicou a fyzicky napádal.
 
„Potom fyzicky napadol ďalšieho muža, ktorého niekoľkokrát udrel drevenou palicou po rôznych častiach tela a ženu, ktorá chcela muža brániť, taktiež fyzicky napadol. Mužom spôsobil zranenia s doposiaľ nešpecifikovanou dobou liečenia a práceneschopnosti, žena na lekárskom ošetrení nebola,“ dodala.
 
Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Zároveň bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.
(12:41, red)
Diskusia
Pridať komentár