Oprava chodníkov v košickom Starom Meste bude pokračovať aj tento rok

890x
11. Február 2022
Opravia sa aj dlažby v historickom centre
Pokračovať sa bude aj v opravách porfýrovej talianskej dlažby v centrálnej pamiatkovej zóne lustračná foto: FB/MČ Košice-Staré Mesto-oficiálna stránka
 
V košickom Starom Meste sa bude aj tento rok pokračovať v opravách chodníkov.
 
Ako uviedla MČ Košice-Staré Mesto na svojej webovej stránke, komplexná oprava staromestských chodníkov je jednou z priorít mestskej časti.
 
Svedčí o tom aj štvrtkové (10. 2.) rokovanie kompetentných, ktorí vyberali chodníky s najvyššou prioritou na rekonštrukciu.
 
Rokovania sa zúčastnil starosta MČ Košice-Staré Mesto Igor Petrovčik a zástupcovia Referátu parkovania, údržby ciest a verejného osvetlenia z Magistrátu mesta Košice, aby z plného zásobníka spoločne konkrétne vybrali tie chodníky, ktoré sa nevyhnutne musia pre občanov opraviť.
 
„Zásobník všetkých chodníkov, ktoré si vyžadujú rozsiahle opravy máme na Starom Meste precízne pripravený každý rok, najradšej by sme urobili všetky, ale musíme sa reálne prispôsobiť možnostiam a presadiť, čo najviac do plánu opráv, aby to občania pocítili na vyššom komforte,“ vysvetlil starosta Petrovčik.
 
 
Kde sa opravia chodníky?
 
Mestská časť priblížila, že opravy sa dočkajú chodníky na uliciach Masarykova, Jarná, Pajorova, Československej armády, na parkovisku i vstupu na Magurskej 2 až 8, Vojenskej/Škultéryho, Karpatskej a Muránskej ulici.
 
Malo by ísť približne o päťtisíc štvorcových metrov nových chodníkov za vyše 200-tisíc eur z rozpočtu mesta Košice.
 
„Pokračovať sa bude aj v opravách porfýrovej talianskej dlažby v centrálnej pamiatkovej zóne. Preškárovanie a výmena rozbitých kusov prebieha od minulého roka v réžii Bytového podniku mesta Košice. Tento rok by sa po ukončení Mlynskej ulice malo zahnúť na Profašistických bojovníkov a opraviť aj vstupné námestie do Mestského parku pred Jakabovym palácom v smere na železničnú stanicu. Porfýrová dlažba sa opraví aj v lokalite od SPŠ dopravnej po Hviezdoslavovu ulicu,“ dodala mestská časť s tým, že úplný zoznam opráv bude známy až po pripomienkovaní poslancov staromestského miestneho zastupiteľstva.
(8:31, red)
Diskusia
Pridať komentár