Epidemiologická situácia sa na košických základných školách výrazne zlepšila, v karanténe je už len 615 detí

640x
09. Február 2022
Znížil sa aj počet tried, ktoré musia zostať na dištančnom vzdelávaní
Momentálne nie je úplne zatvorená ani jedna z 34 základných škôl. Ilustračná foto: freepik.com
 
Epidemiologická situácia na košických základných školách je k strede (9. 2.) najpriaznivejšia od konca zimných prázdnin a počty žiakov v karanténe oproti minulému týždňu klesli na menej než tretinu.
 
Ako informovalo mesto Košice na svojej webovej stránke, v karanténe je k stredajšiemu dňu 615 detí základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.
 
Tiež sa znížil počet tried, ktoré musia zostať na dištančnom vzdelávaní, a to o 92.
 
 
Už len štyri percentná
 
„V súčasnosti máme v karanténe už len 615 detí, čo predstavuje štyri percentá zo všetkých žiakov. Keď tieto čísla porovnáme s koncom januára, keď kvôli ochoreniu COVID-19 nemohla až takmer tretina žiakov chodiť do školy, zaznamenali sme v našich školách výrazný nárast prezenčnej výučby. Na základe údajov od riaditeľov škôl vieme, že k strede je v Košiciach už len 42 tried na dištančnom vzdelávaní, pričom pred týždňom ich bolo až 134,“ skonštatovala námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová.
 
Nakazení zamestnanci
 
Ako ďalej priblížilo mesto, zatiaľ čo pozitívnych detí v školách výrazne klesá, opačná situácia je u zamestnancov škôl.
 
Pre ochorenie COVID-19 bolo k strede v domácej liečbe 70 pedagógov a ďalších nepedagogických zamestnancov na 23 základných školách v meste.
 
Ochorenie dočasne vyradilo z výchovno-vzdelávacieho procesu tucet učiteľov na ZŠ Kežmarská 28 ako aj 11 zamestnancov zo ZŠ Postupimská. Ďalší ôsmi pedagógovia chýbajú na ZŠ Staničná a siedmi na ZŠ Laca Novomeského.
 
„Momentálne nie je úplne zatvorená ani jedna z 34 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, od štvrtka 10. februára sa však dočasne pozastavuje prezenčná výučba na Základnej umeleckej škole Kováčska 43,“ dodalo mesto.
(16:35, red)
Diskusia
Pridať komentár