Minister školstva sa stretol so žiakmi ZŠ na Komenského ulici

3x
09. September 2015

Deti búrali bariéry

32977.jpg

Žiaci zo ZŠ na Komenského ulici pozvali ministra do Bardejova

 

Viac ako 11- tisíc detí z celého Slovenska zažilo včera nevídaný kultúrny a hudobný program. Na zimnom štadióne v Bratislave si vypočuli také hviezdy ako Olympic, Lúčnica, Nela Pocisková či Rytmus.


K organizátorom podujatia Integrácia svieti pre všetky deti rovnako 2015 sa pripojil aj minister školstva Juraj Draxler, ktorý siedmy ročník koncertu slávnostne otvoril spolu s prezidentom SR Andrejom Kiskom, predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim, ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Jánom Richterom, primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom a podpredsedníčkou Bratislavského samosprávneho kraja Gabriellou Németh. Takto podporili myšlienku búrania zdravotných a sociálnych bariér medzi deťmi.


Program ministra školstva pokračoval stretnutím a diskusiou s viac ako 100 školákmi zo základnej škole na Komenského ulici v Bardejove. Počas krátkej diskusie odpovedal aj na také otázky ako napríklad, čím chcel byť, keď bol ešte dieťaťom, ako vyzerá jeho typický pracovný deň a akým koníčkom sa venuje vo voľnom čase.


Žiaci sa však zaujímali aj o vážnejšie témy – financovanie športu a pripravované zmeny v tejto oblasti či budovanie školských telocviční a športovísk. Reprezentanti školy sa totiž pravidelne umiestňujú na popredných priečkach atletických súťaží, a tak sa ich táto problematika priamo dotýka. Na záver deti a pedagógovia pozvali pána ministra na návštevu ich školy v Bardejove a rozlúčili sa spoločným fotografovaním.

(16:25, minedu.sk)

781
Diskusia
Pridať komentár