Záujem o vakcínu proti koronavírusu v Prešovskom kraji výrazne klesol

1142x
08. Február 2022
Župa za sedem dní aplikovala len niečo vyše 700 vakcín
Počas týždňa od 31. januára do 6. februára aplikovali 724 proticovidových vakcín (zdroj foto: PSK)
 
Očkovanie pod taktovkou Prešovského samosprávneho kraja prinieslo za uplynulý týždeň celkovo sedem stoviek aplikovaných vakcín proti koronavírusu, pričom až 75% z nich tvorili tretie, posilňovacie dávky.
 
Ako uviedol kraj, na základe dát z posledného očkovacieho turnusu registruje znížený záujem o vakcínu proti Covid-19 v porovnaní so začiatkom januára až o 87%.
 
V týždni od 31. januára do 6. februára pripravil kraj pre verejnosť celkovo štrnásť očkovacích termínov. Vakcínu obyvateľom kraja sprístupnil každý deň v týždni, a to v dvoch nákupných domoch OC Eperia Prešov a OC Max Poprad.
 
Krajské veľkokapacitné očkovacie centrá v Prešove Poprade a Humennom ostali počas 5. týždňa roku zatvorené a mobilná jednotka kraja nemala naplánované žiadne očkovanie v obciach či firmách.
 
 
Víkendové očkovanie len v prešovských nákupných centrách  
 
Očkovanie v režime pracovných dní prebiehalo v uplynulom týždni ešte v nezmenenom režime, a teda denne od pondelka do nedele. Počas piatich pracovných dní (31.1 – 4.2.) v čase medzi pätnástou a osemnástou hodinou si do prešovského a popradského obchodného centra pre vakcínu prišlo celkovo 409 ľudí, z toho 59 pre prvú dávku. Konkrétne v Prešove sa proticovidová vakcína aplikovala 228 a v Poprade 181 záujemcom.
 
Víkendové očkovanie v réžii krajskej samosprávy bolo rovnako realizované len v nákupných domoch OC Eperia Prešov a OC Max Poprad. Očkovacie tímy PSK počas soboty 5. a nedele 6. februára celkovo podali 315 vakcín proti koronavírusu, z toho 51 prvoočkovancom. Do prešovskej Eperie si pre vakcínu prišlo 168 a do popradského Maxu 147 ľudí.
 
Vakcinácia v upravenom režime  
 
PSK upozorňuje verejnosť, že v aktuálnom týždni od 7. do 13. februára realizuje očkovanie už v upravenom režime. Veľkokapacitné očkovacie centrá PSK (Prešov, Poprad, Humenné) ostávajú nateraz zatvorené a vakcinácia v obchodných domoch OC Eperia Prešov a OC Max Poprad prebieha už nie denne, ale len počas piatka, soboty a nedele. V piatok je to v čase od 15.00 do 18.00 hod. a cez víkend medzi 10.00 a 17.00 hod.
 
Kraj v novom roku doteraz celkovo aplikoval 16 060 vakcín proti koronavírusu, pričom počas týždňa od 31. januára do 6. februára to bolo presne 724 proticovidových vakcín.
(9:13, D. Jeleňová)
 
Diskusia
Pridať komentár