V Košickom kraji záujem o očkovanie výrazne klesol

845x
07. Február 2022
Minulý týždeň zaočkovali len 1 912 ľudí
 Župa doposiaľ podala už takmer 378-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho vyše 90 600 v teréne. Ilustračná foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) v súčasnosti eviduje výrazný pokles záujmu o očkovanie. Kým začiatkom januára v priebehu týždňa zdravotníci zaočkovali 11 400 ľudí, za minulý týždeň si po vakcínu proti ochoreniu COVID-19 prišlo len 1 912 záujemcov.
 
Ako uviedla hovorkyňa KSK Anna Terezková, v dôsledku tohto poklesu zdravotníci s mobilnou očkovacou službou vyrazia tento týždeň iba do zariadenia sociálnych služieb v Prakovciach a do obce Malé Trakany.
 
V prevádzke aj naďalej budú veľkokapacitné očkovacie centrá, stále očkovacie kóje či očkovací autobus.
 
 
Benefity pre očkovaných
 
„V Košickom kraji je v súčasnosti druhou dávkou vakcíny zaočkovaných viac ako 323-tisíc ľudí, čo predstavuje takmer 44 percent. Tento počet stúpa už len pomaly. Východniarov sa snažíme motivovať k očkovaniu napríklad systémom benefitov, ktoré pre očkovaných ponúkajú reštaurácie, obchody aj prevádzky so službami, k dispozícii je aj krajský registračný systém, aby očkovanie prebiehalo bez dlhého čakania v radoch,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.
 
To, aké benefity a v akých prevádzkach si môžu obyvatelia uplatniť po predložení potvrdenia o očkovaní si môžu pozrieť na webovej stránke www.preodmenu.sk.
 
Očkuje sa na pätnástich miestach
 
Košická župa v aktuálnom týždni bude podávať vakcíny na pätnástich miestach. Od pondelka do nedele bude otvorené veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach na Ostrovského ulici.
 
V Michalovciach, na Gymnázium Pavla Horova, sa vakcinačného centrum otvorí v sobotu (12. 2.) a v nedeľu sa bude očkovať v Spišskej Novej Vsi v telocvični Hotelovej akadémie.
 
Okrem toho, záujemcovia môžu navštíviť očkovacie kóje aj v košických obchodných centrách a v budove košickej železničnej stanice, a to od 9.00 do 17.00 hod.
 
Na cesty vyrazí aj očkovací autobus, a to do Sobraniec, Sečoviec, Krompách, Strážskeho a Gelnice.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU:
(15:10, red) 
Diskusia
Pridať komentár