Pašeráci na východe sú vynaliezaví, cigarety prevážali dronom

1163x
07. Február 2022
V balíkoch sa spolu nachádzalo 12-tisíc kusov cigariet
Jeden z balíkov sa zachytil o konáre stromu a roztrhol sa. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
 
Vynaliezavosti sa medze nekladú. Presvedčila sa o tom aj hliadka Oddelenia hraničnej kontroly (OHK) PZ Vyšné Nemecké, ktorá v uplynulých dňoch zaznamenala padajúce balíky cigariet „z neba“.
 
Ako informovala polícia na sociálnej sieti, spomínaná hliadka v sobotu (5. 2.) zaznamenala zvuk neznámeho lietajúceho prostriedku, ktorý sa presúval od vonkajšej hranice s Ukrajinou smerom do nášho vnútrozemia.
 
 Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
 
Chytili dve osoby
 
„Letiaci objekt, pravdepodobne dron, sledovali termokamerou. Počas jeho pozorovania zaznamenali zastavenie objektu vo vzduchu, pričom došlo k vypusteniu balíka, ktorý objekt prevážal. Zvuk dopadu vypusteného balíka bol evidentný, preto sa policajti presunuli do úseku dopadu balíka v smere na obec Husák (okres Sobrance),“ vysvetlila polícia.
 
Následne pozorovaním terénu videli z lesa vychádzať dve osoby, ktoré sa vybrali smerom k neďalekému rodinnému domu.
 
Po policajnej výzve jedna z osôb odhodila balík, ktorý niesla v ruke. Slováci pri zadržaní nekládli odpor, uposlúchli výzvu, zastavili sa, dali ruky za chrbát a ľahli si na zem.
 
 
„Na mieste ich zadržania policajti zaistili tri balíky o veľkosti približne 25 x 25 centimetrov obalené čiernou fóliou a previazané bielym motúzom. Bolo v ňom uložených 45 kartónov a šesť krabičiek cigariet značky bez kontrolnej známky na označenie tovaru, spolu 9 120 kusov,“ dodala polícia s tým, že ďalší balík zaistili na strome.
 
Bolo v ňom uložených 14 kartónov a štyri krabičky, spolu 2 880 kusov cigariet samozrejme bez kontrolných známok na označenie tovaru.
 
V balíkoch sa spolu nachádzalo 12-tisíc kusov (60 kartónov) cigariet a únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol príslušníkmi colného úradu vyčíslený na sumu 1 491,62 eur.
(14:12, red)
Diskusia
Pridať komentár