Požiar v obci Bukovec. Kedysi vychýrený hotel pohltili plamene

1181x
07. Február 2022
Na mieste stále zasahujú hasiči
Požiar hotela Hrabina. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Bývalý hotel Hrabina v obci Bukovec (okres Košice-okolie) z nedele na pondelok (7. 2.) pohltili plamene.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, v nedeľu (6. 2.) krátko pred polnocou bolo na tiesňovej linke 158 prijaté oznámenie o požiari neobývanej budovy, ktorá v minulosti slúžila ako ubytovacie zariadenie.
 
„Na miesto boli ihneď vyslané hliadky Policajného zboru, ktoré okolie horiaceho objektu zabezpečili. Na mieste obmedzili vstup neoprávneným osobám do blízkosti objektu a v smere od Malej Idy uzatvorili prístupovú cestu a dopravu na mieste regulovali a usmerňovali,“ vysvetlila hovorkyňa s tým, že doposiaľ nebolo potvrdené, že sa v priestoroch objektu nachádzali osoby.
 
 
Keďže vzhľadom na obrovský požiar nebolo možné urobiť obhliadku miesta činu. Preto bola obhliadka miesta v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov HaZZ, psovodmi so služobnými psami i pracovníkmi Kriminalisticko-expertízneho ústavu urobená až počas pondelkového dňa.
 
 
Na mieste stále zasahujú hasiči
 
Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová, oheň bol nahlásený okolo 23.00 hod, zachvátil celý objekt a na mieste nedošlo k žiadnym zraneniam.
 
Dokopy na mieste zasahovalo 21 príslušníkov HaZZ s desiatimi kusmi techniky.
 
„Momentálne na mieste ešte stále zasahujú hasiči vzhľadom na možné skryté ohniská pod zrútenou konštrukciou strechy. Na mieste sú štyri kusy techniky. Vyžiadaná bola aj technika zo Záchrannej brigády Humenné, a to Univerzálny dokončovací stroj," dodala pre TASR.
(12:55, red)
Diskusia
Pridať komentár