Diaľničiari chcú riešiť problémovú cestu v lokalite Zelený dvor

1487x
07. Február 2022
Plánujú zvýšiť bezpečnostné opatrenia
Začiatkom roka sa tam stala tragická nehoda, pri ktorej zomrel chodec. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Štvorprúdová komunikácia v lokalite Zelený dvor v Košiciach, ktorá slúži ako diaľničný privádzač, sa častokrát stáva miestom nebezpečných dopravných kolízií. Inak tomu nebolo ani začiatkom tohto roka, kde pri tragickej nehode zomrel chodec. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sa preto rozhodla riešiť túto problémovú cestu.
 
Ako uviedol generálny riaditeľ NDS Vladimír Jacko, na túto cestu mnohokrát vstupujú chodci a vedie to k tragickým následnom. Ľudí dokonca neodradí ani osadené oplotenie, ktoré poškodzujú vandali.
 
 
 
„Začiatkom tohto roku sme zaznamenali na tejto ceste prvý smrteľný úraz. O týždeň na to sa tam stala ďalšia nehoda, ktorá našťastie neskončila fatálne. Nastal čas, aby sme sa v tejto oblasti, kde roky prichádza k nepríjemným úrazom a nehodám, začali vec konečne riešiť,“ vysvetlil Jacko s tým, že bezpečnosť je pre nich na prvom mieste a preto spoločne s ostatnými subjektami začíname tento problém aktívne riešiť.
 
Koncom minulého týždňa bolo ohľadom tejto cesty zrealizované stretnutie so všetkými zainteresovanými stranami. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia mesta Košice, starostovia dotknutých mestských častí a polícia.
 
Podľa slov Jacka bude NDS potrebovať aj pomoc Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.
 
„Veríme, že aj vďaka nemu budeme túto tému ťahať správnym smerom. Plus sme sa dohodli, že utvoríme pracovnú skupinu, v rámci ktorej budeme tiež aktívne hľadať riešenia,“ dodal riaditeľ NDS.
(10:08, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár