Vodič snežného skútra takmer spôsobil tragédiu, po svahu jazdil opitý

983x
07. Február 2022
Vodič nafúkal 1,10 promile
K nehode došlo na lyžiarskom svahu v obci Mlynky. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Lyžovačka na Spiši sa v sobotu (5. 2.) zmenila takmer na drámu, postaral sa o to vodič, ktorý opitý riadil snežný skúter.
 
Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, k nehode došlo na lyžiarskom svahu v obci Mlynky, časti Biele Vody (okres Spišská Nová Ves).
 
„Vodič snežného skútra nezvládol jeho riadenie, zo skútra spadol na zem a neriadený skúter tak smeroval priamo na jednu zo žien, nachádzajúcu sa na lyžiarskom svahu,“ priblížila hovorkyňa.
 
 
Úder do hlavy
 
Napriek tomu, že 42-ročná žena sa snažila zrážke vyhnúť. Potom, čo skúter narazil do turniketu, došlo k uvoľneniu laminátovej tyče na sieť, ktorá ju udrela do oblasti hlavy.
 
Žena bola prevezená do rožňavskej nemocnice so zraneniami s doposiaľ nešpecifikovanou dobou liečenia a práceneschopnosti. Snežný skúter policajti zaistili a jeho vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,10 promile.
 
Následne po vykonaní potrebných procesných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia.
 
„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Nálepkove začal nateraz v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nie je však vylúčené, že po stanovení doby liečenia i vykonaní ďalších procesných úkonov bude trestné stíhanie, i prípadné obvinenie, rozšírené o ďalšie skutky,“ dodala Ivanová.
(9:35, red)
Diskusia
Pridať komentár