Tragická nehoda na východe. O život prišiel len 30-ročný muž

1981x
04. Február 2022
Nehoda sa stala v smere na Spišskú Novú Ves
K čelnej zrážke došlo medzi autom a sanitkou. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Piatok (4. 2.) priniesol na cestách Košického kraja tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej vyhasol ľudský život.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, krátko po 6. hodine ráno došlo na ceste medzi obcou Odorín v smere na Spišskú Novú Ves k čelnej zrážke medzi motorovým vozidlom Seat Cordoba s protiidúcou sanitkou na prepravu osôb.
 

Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj 
 
„Podľa doterajších zistení z doposiaľ nezistených príčin 30-ročný Levočan, vodič osobného auta, prešiel na rovnom úseku cesty s vozidlom do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom Mercedes Vito, slúžiacim na prevoz pacientov,“ vysvetlila hovorkyňa s tým, že po náraze vodič Seatu ostal zakliesnený vo vozidle a z vozidla ho vyslobodili hasiči.
 
 
Nepodarilo sa ho zachrániť
 
30-ročný vodič bol po vyslobodení okamžite transportovaný do spišskonovoveskej nemocnice, avšak zraneniam, ktoré pri dopravnej nehode utrpel, krátko po prevoze do nemocnice podľahol.
 
Ako ďalej uviedla hovorkyňa, v sanitke sa okrem vodiča nachádzali ešte dve osoby. Všetky boli ošetrené v spišskonovoveskej nemocnici s doposiaľ nešpecifikovaným rozsahom zranení.
 
„Vodič prevozovej satnitky bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, to, či pred jazdou požil alkoholické alebo iné omamné látky vodič Seatu, bude zisťované pri nariadenej pitve,“ skonštatovala Ivanová.
 
Polícia začala v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
(14:25, red) 
Diskusia
Pridať komentár