VIDEO | Zdravotné stredisko v Kružlove so zrevitalizovanými ambulanciami

2328x
04. Február 2022
Neprestávajú hľadať ďalších lekárov
 Pozrite si videoreportáž
 
Kvalitnejšia a dostupnejšia zdravotná starostlivosť nielen pre miestnych, ale aj pre celý mikroregión Horná Topľa. V kružlovskom zdravotnom stredisku otvorili zrevitalizované ambulancie, tím odborníkov by však chceli postupne rozširovať.
 
„Dúfame, že spolupráca, ktorú s lekármi máme, bude naďalej na takej vysokej úrovni ako je teraz. Pevne verím, že nájdeme ďalších lekárov na spoluprácu,“ uviedol starosta obce Kružlov Jozef Kmec.  
 
„Pacienti sa tešia, že už konečne budem aj v Kružlove, hoci je to len jeden deň. Zatiaľ ešte dolaďujeme nejaké technické veci, ale v obci už pracujeme v piatky,“ opísala pediatrička Veronika Molčanová.
 
Návrat do rodnej obce 
 
„Starosta ma oslovil už dávno predtým, aby som bol garantom tohto projektu – chirurgická, gynekologická, detská ambulancia – a teraz, keď povedal, že nemá nikoho, tak som prišiel. Robím raz v týždni, vo štvrtok, gynekológiu a pôrodníctvo ako výjazdovú. Som rodák odtiaľto, tu som vyrástol, takže som nemohol odmietnuť,“ ozrejmil gynekológ Vasiľ Kalist.
 
„Sú stále voľné miesta, takže nových pacientov, ktorí majú záujem, zoberieme,“ doplnila všeobecná lekárka pre dospelých Lenka Tarasovitšová. 
 
Obec verí, že sa im postupne podarí získať aj lekárov v oblasti chirurgie, takisto plánujú posilniť gynekologickú a pediatrickú ambulanciu.
(12:57, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár