VIDEO | Bardejovskí mládežníci vzdali hold zdravotníkom a vyzvali ľudí na očkovanie

3656x
26. Január 2022
V kategórii 50+ je zaočkovaných 66% občanov
 Pozrite si videoreportáž
 
Mladí Bardejovčania z mestského mládežníckeho parlamentu sa dnes poďakovali zdravotníkom bardejovskej nemocnice. Okrem odovzdania povzbudivých slov a darčekov vyzvali obyvateľov, aby s očkovaním neváhali.
 
„Iné je stáť vám mladým v Bratislave, kde sa očkovanie veľmi preferuje a ľudia sa chcú dať očkovať a iné je mať tú odvahu v meste a okrese Bardejov, kde očkovanie nepatrí zrovna medzi tie stránky, ktoré ľudia preferujú,“ uviedol riaditeľ nemocnice Marián Petko.
 
„Bolo to náročné, ale myslím si, že to stálo za to. Veľmi to pomohlo nielen okresu, ale aj krajine a hlavne ľuďom, ktorí sa dali zaočkovať,“ opísala predsedníčka mládežníckeho parlamentu Ema Adamišinová.
 
VIAC O INICIATÍVE MLADÝCH SA DOČÍTATE TU
 
„Dnes tú nemôžu byť všetci, aby vás počuli a videli, že im ďakujete, ale buďte si istí, že my im to budeme tlmočiť – aj tým, ktorí sú v červených zónach, ktorí sú teraz práve pri pacientoch,“ objasnila námestníčka pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne Helena Leščišinová.
 
„Chcel by som poďakovať našim mladým dobrovoľníkom za kolektív covidového oddelenia za podporu, veľmi si ju vážime. Zároveň by som chcel poďakovaťaj za to, čo robia pre osvetu v boji proti covid ochoreniu,“ doplnil primár interného covid oddelenia Jozef Chovanec.
 
Najlepším darčekom je kolektívna ochrana  
 
Pozitívnou správou podľa riaditeľa nemocnice je, že v kategórii nad 50 rokov je zaočkovaných už 66% občanov okresu.
 
 
„Vďaka tomuto očkovaniu, ktoré organizoval mládežnícky parlament, sa nám podarilo prispieť zhruba 250-timi osobami, ktoré dostali prvú dávku vo veku 50 a viac rokov,“ uviedol koordinátor očkovania Marek Hudák.
 
„Jedine táto cesta je tá správna a môže pomôcť pri prevencii hlavne ťažkých následkov covidu,“ dodal primár urgentného príjmu Juraj Patráš.
 
„Našim zdravotníkom nepomôže torta, ani koláče, ale to, že sa dáme zaočkovať a budeme sa naďalej chrániť,“ uzavrela predsedníčka mládežníckeho parlamentu.
(14:10, red)
 
Diskusia
Pridať komentár