Východ opäť potrápia mrazy, teplota môže v noci klesnúť pod -20 stupňov Celzia

1362x
24. Január 2022
Nízke teploty môžeme očakávať aj v noci z 24. na 25. januára
 
 
Zima začína ukazovať svoju pravú tvár, Slovensko čaká ďalšia mrazivá noc.
 
Ako informoval Slovenský hydrometeorologický ústav, teplota vzduchu počas uplynulej noci klesla v horských dolinách aj pod -20 °C. Stalo sa tak ojedinele na Hornom Spiši a Zamagurí. Najchladnejšie bolo v Červenom Kláštore a v Podolínci.
 
Nízke teploty môžeme podľa SHMÚ očakávať aj v noci z 24. na 25. januára. SHMÚ v tejto súvislosti vydal výstrahy pre viaceré okresy stredného a východného Slovenska. V okresoch Brezno, Revúca, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica, Medzilaborce, Humenné, Snina a Sobrance môže byť pokles teploty na -20 až -23 °C.
 
Výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami platí pre Žilinský kraj, pre viaceré okresy v Banskobystrickom a Košickom kraji, pre Prešov, Vranov nad Topľou, Považskú Bystricu a Prievidzu.
 
V okrese Bardejov a Prešov sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -15 až -19 °C. V okrese Košice sa podľa SHMÚ ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -15 až -16 °C, v okrese Košice okolie môže zas minimálna teplota vzduchu dosiahnuť hodnoty -15 až -19 °C.
(13:04, SHMÚ, red)
 
Diskusia
Pridať komentár