Najviac mimoriadnych udalostí v uplynulom roku sa stalo v Prešovskom kraji

915x
24. Január 2022
Problematické boli povodne
V okrese Bardejov vzniklo až 50 mimoriadnych udalostí 
 
Centrálne monitorovacie a riadiace stredisko sekcie Krízové Riadenie Ministerstva vnútra Slovenskej repubiky eviduje za rok 2021 celkovo 400 mimoriadnych udalostí.
 
Ako uviedol rezort vnútra, dve tretiny spôsobili povodne (262 prípadov).
 
Nasledujú únik nebezpečnej látky (23), požiar veľkého rozsahu (22), nález neznámej látky (20), poplašná správa (19), zosuv pôdy (17), dopravná nehoda veľkého rozsahu (9), veterná smršť (8), snehová kalamita (4), havarijný stav mosta (2), ale aj iné udalosti ako výbuch plynu, nález munície a epidémia koronavírusu.
 
 
Vedie okres Bardejov 
 
Podľa údajov z ministerstva bolo v Prešovskom kraji najviac mimoriadnych udalostí aj v roku 2020. Nitriansky a Bratislavský kraj sa umiestnili takisto na chvoste s najmenším počtom mimoriadnych udalostí len v obrátenom poradí.
 
Najviac mimoriadnych udalostí vzniklo v okrese Bardejov (50), nasledoval okres Prešov (27) a Banská Bystrica (24). Bolo to najmä z dôvodu vyššieho počtu povodní v týchto okresoch. Mimoriadna udalosť nebola v priebehu roka zaznamenaná v 8 okresoch (Senec, Nové Mesto nad Váhom, Komárno, Púchov, Námestovo, Bytča, Krupina, Gelnica).
(10:37, MV SR) 
Diskusia
Pridať komentár