Slovenská pošta vyplatila už takmer 100-tisíc poukazov za očkovanie

1768x
19. Január 2022
Poukaz za očkovanie je určený len do vlastných rúk
V januári a vo februári doručia a vyplatia celkom 900-tisíc poukazov. Ilustračná foto: FB/Slovenská pošta, a.s.
 
Slovenská pošta vyplatila už takmer 100-tisíc poukazov za očkovanie zo 120-tisíc doručených.
 
Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková s tým, že tieto dni sa bude doručovať ďalších 100-tisíc poukazov.
 
Hovorkyňa zároveň upozornila, že od stredy (19. 1.) sa začínajú vyplácať aj sociálne dávky, treba sa preto pripraviť na zvýšenú návštevnosť pobočiek.
 
 
Len do vlastných rúk
 
Poukaz za očkovanie je určený len do vlastných rúk a seniori si peniaze môžu vyzdvihnúť v ktorejkoľvek z 1 503 pobočiek pošty po celom Slovensku po predložení poukazu a platného občianskeho preukazu.
 
„Klientom, ktorí zo zdravotných alebo iných vážnych dôvodov nemôžu prísť osobne na poštu, Slovenská pošta poskytuje doručenie poštovým doručovateľom priamo do miesta bydliska. Doteraz túto možnosť využilo 15,5 percent adresátov (spomedzi doteraz vyplatených poukazov),“ vysvetlila Dorčáková.
 
Hovorkyňa tiež priblížila, že v januári a vo februári doručia a vyplatia celkom 900-tisíc poukazov.
 
„Poukaz na výplatu je „tradičný“ produkt pošty, takže sme nezaznamenali väčšie problémy. Problémy vznikajú len jednotlivo, väčšinou ide o nepresnosti, ktoré boli do adries seniorov prenesené z databázy, čo sa vytvárala pri očkovaní,“ dodala.
(8:29, red)
Diskusia
Pridať komentár