Alkohol opäť úradoval na cestách. Nafúkal taxikár či vodič, ktorý z miesta nehody ušiel

5755x
18. Január 2022
V tomto roku už alkohol asistoval pri deviatich nehodách
Len za prvé dva týždne policajti odhalili na cestách 42 opitých vodičov. Ilustračná foto: pexels.com
 
Na cestách Košického kraja aj v novom roku úraduje alkohol za volantom. Len za prvé dva tohtoročné týždne policajti odhalili na cestách 42 nezodpovedných vodičov, ktorí si sadli za volant opití. Pričom dopravní policajti zadokumentovali za tieto týždne deväť dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol.
 
Informovala o tom v pondelok (17. 1.) hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.
 
Ušiel z miesta nehody
 
Ako ďalej uviedla hovorkyňa, policajtom sa v Košiciach podarilo vypátrať napríklad nezodpovedného vodiča, ktorý v piatok (14. 1.) okolo obeda ušiel z miesta nehody.
 
 
„Mladý 28-ročný Košičan pri cúvaní z parkovacieho miesta s vozidlom Audi A4 na jednej z košických čerpacích staníc zadnou časťou narazil do ľavého rohu vozidlu Audi A6, ktoré stálo pri čerpacom stojane. Následne s vozidlom z miesta nehody odišiel. Policajti ho však vzápätí vypátrali a podrobili dychovej skúške,“ vysvetlila Mésarová.
 
Košičan pri dychovej skúške nafúkal 2,79 promile. Následne ho policajti obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.
 
„Po vykonaní potrebných úkonov bol zo zadržania prepustený. Polícia vo veci vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia mladému vodičovi,“ skonštatovala hovorkyňa.
 
 
Opitý taxikár
 
Ani v sobotu dopoludnia (15. 1.) nechýbal na cestách alkohol a košickí krajskí dopraváci počas výkonu služby odhalili opitého vodiča taxislužby v meste Sečovce (okres Trebišov).
 
„V čase, keď vodiča zastavila a následne kontrolovala policajná hliadka, prepravoval nič netušiaceho klienta. Pri kontrole sa taxikár podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,17 promile. Pri opakovanej nafúkal ešte viac. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a vo veci už koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove, ktorý po vykonaní potrebných úkonov vzniesol obvinenie 52-ročnému mužovi pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ povedala hovorkyňa s tým, že obvinenému mužovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.
 
V sobotu policajti v Sečovciach prichytili za volantom aj 65-ročného vodiča, ktorý pri kontrole nafúkal 1,10 promile. Dôchodca už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí až jeden rok vo väzení.
(8:20, red)
Diskusia
Pridať komentár