Vianočná pošta mala opäť úspech. Ježiškovi napísalo vyše 95-tisíc detí

493x
14. Január 2022
Najviac listov prišlo od detí zo Slovenska
Deti si okrem hračiek želali aj zdravie a skončenie covidového obdobia. Ilustračná foto: FB/Vianočná pošta
 
Aj želania detí poznačila pandémia. Tie si okrem hračiek, školských potrieb, mobilov, tabletov či živých zvieratiek želali aj zdravie a skončenie covidového obdobia. Dôkazom sú toho listy, ktoré napísali tohto roku Ježiškovi.
 
Ako informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, v rámci 23. ročníka Vianočnej pošty napísalo list Ježiškovi vyše 95-tisíc detí zo 42 krajín. List napísalo 73 570 detí a ďalších 32-tisíc poslalo Ježiškovi pohľadnicu prostredníctvom internetovej aplikácie.
 
Deti mohli svoje pozdravy, tajné želania či kresby posielať od 18. novembra do 17. decembra 2021 na známu adresu „Ježiško 999 99“.
 
 
Listy zo Slovenska i zahraničia
 
Najviac listov prišlo od detí zo Slovenska. Poslali ich až 70 760, z toho 158 bolo od nevidiacich detí.
 
Zo zahraničia prišlo 2 810 pozdravov zo 41 krajín. Dominovali listy z Taiwanu (1 541), Ruska (275), Českej republiky (189), Hong Kongu (130) či Japonska (99).
 
„Aj tento ročník bol poznačený obmedzením prepravných kapacít kvôli protipandemickým opatreniam, čo vidno najmä na počte listov z Taiwanu, pretože po minulé roky prichádzalo od detí z Taiwanu okolo 7-tisíc pozdravov. Tento rok Ježiško odpisoval aj v maďarčine, a to na 196 listov. Prostredníctvom internetovej aplikácie www.mojapohladnica.sk bolo poslaných viac ako 32 000 vianočných pozdravov a pozdravov Ježiškovi,“ skonštatovala hovorkyňa.
 
 
Prišiel aj najdlhší list
 
Deti si aj tentoraz dali záležať a Vianočnou poštou posielali okrem želaní aj sladkosti, ručne vyrobené suveníry, hračky, ale aj niekoľko metrov dlhé listy.
 
Najdlhší list meral vyše 70 metrov a poslali ho deti zo ZŠ s MŠ Teplý Vrch.
 
Nová vianočná známka
 
„Deťom, ktoré uviedli svoju spiatočnú adresu, Ježiško odpísal a vďaka spolupráci s partnerom - Poštovou bankou a pripojil aj knižku s vianočnou rozprávkou. Vianočnou poštou bolo doručených aj 923 detských kresieb. Odborná porota spomedzi nich vyberie tie, ktoré sa už tradične stanú námetom vianočnej poštovej známky 2022,“ dodala Dorčáková s tým, že cieľom Vianočnej pošty je nielen šíriť radosť a dobré posolstvá, ale aj podporovať tradície vo forme klasickej listovej korešpondencie.
(12:40, red)
Diskusia
Pridať komentár