Košičan podpálil lôžko v nemocnici, hrozí mu až desať rokov za mrežami

1160x
13. Január 2022
Podpaľač spôsobil nemocnici škodu vo výške viac ako 12-tisíc eur
Muž spôsobil požiar na polohovateľnom lôžku. Ilustračná foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Košická krajská polícia informuje o prípade hospitalizovaného muža, ktorý ešte vo februári minulého roka spôsobil požiar v košickej nemocnici.
 
Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, muž na oddelení chirurgie pomocou zapaľovača a otvoreného ohňa spôsobil požiar na polohovateľnom lôžku. Následkom čoho došlo k vznieteniu plachty, matraca, lôžkovej konštrukcie, gumovej podlahy, ale i k zadymeniu izby, v ktorej sa okrem neho nachádzala ešte jedna hospitalizovaná osoba.
 
„Vďaka rýchlej reakcii zdravotníckeho personálu boli obe osoby, ale aj ďalšie osoby hospitalizované na chirurgii, evakuované. Požiar bol uhasený a príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru boli zadymené priestory odvetrané,“ vysvetlila Ivanová s tým, že muž svojim nezodpovedným správaním spôsobil nemocnici škodu vo výške viac ako 12 200 eur.
 
 
Už ho obvinili
 
Hovorkyňa zároveň skonštatovala, že získaná a vyhodnotená dôkazná situácia umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obviniť 55-ročného Košičana.
 
„Muž tak v súčasnej dobe čelí obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania cudzej veci, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov,“ dodala.
(11:30, red)
Diskusia
Pridať komentár