Náraz do betónového stĺpa stál vodiča život

1540x
11. Január 2022
K tragickej nehode došlo v okrese Rožňava
Pri nehode vyhasol život 30-ročného muža. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
V utorok (11. 1.) došlo pri meste Dobšiná (okres Rožňava) k tragickej nehode, pri ktorej vyhasol život len 30-ročného muža.
 
Ako priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, v utorok ráno po 8. hodine prijalo operačné stredisko v Košiciach informáciu o dopravnej nehode na ceste pri meste Dobšiná, kde mal byť zakliesnený vodič.
 
„Po príchode na miesto udalosti rožňavskí dopravní policajti zistili, že ide o náraz vozidla do elektrického stĺpa, ktorý sa nachádza mimo cesty, pred mestom Dobšiná. Po prvotných opatreniach smerujúcich k záchrane zraneného vodiča následne zistili, že vodičom je mladý muž,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
 
Podľa doterajších zistení polície 30-ročný vodič z okresu Rožňava viedol vozidlo značky VW Golf v smere od mesta Dobšiná na Rožňavu, pričom pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy a s vozidlom prešiel do protismeru.
 
Následne cez priekopu a narazil do stĺpa vysokého napätia. Po náraze vozidlo vymrštilo a skončilo v priekope.
 
 Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj 
 
Mladý vodič pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenia, ktorým, žiaľ, po prevoze do nemocnice podľahol.
 
Polícia začala v súvislosti s touto tragickou nehodou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
 
„Bližšie okolnosti, presná príčina tejto tragickej dopravnej nehody ako aj skutočnosť či pri nehode prípadne asistoval alkohol je predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca,“ dodala hovorkyňa.
(15:37, red)
Diskusia
Pridať komentár