Priaznivá epidemická situácia v nemocnici v Šaci naďalej pretrváva

384x
11. Január 2022
Zdravotnú starostlivosť poskytujú deviatim pacientom s COVID-19
 Priaznivá epidemická situácia v nemocnici naďalej pretrváva. Foto: Nemocnica Košice-Šaca
 
V nemocnici Košice-Šaca aj naďalej klesá počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. Aktuálne zdravotníci poskytujú zdravotnú starostlivosť deviatim pozitívnym pacientom.
 
Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí s tým, že aj keď počet covidových pacientov naďalej klesá, nemocnica predpokladá, že ide o len o prechodné zlepšenie situácie pred očakávaným nárastom prípadov súvisiacich s mutáciou omikron.
 
Z toho dôvodu všetky zavedené epidemické opatrenia zostávajú aj naďalej v platnosti.
 
 
„Z uvedeného počtu pozitívnych pacientov ani jeden z nich momentálne nevyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie alebo high-flow. Štyria pacienti sú zaočkovaní, pričom dvaja z nich aj posilňujúcou treťou dávkou,“ upresnil riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.
 
Podľa Rusnáka sa však začína napĺňať predpokladaný scenár nárastu pacientov s nepľúcnou formou ochorenia.
 
„Obaja plne zaočkovaní pozitívni pacienti sú hospitalizovaní z dôvodu iných diagnóz. Dá sa predpokladať, že rovnako, ako v iných krajinách, aj u nás mutácia omikron zaplní nemocničné lôžka pacientmi, ktorí zdravotnú starostlivosť nebudú potrebovať primárne kvôli koronavírusu, avšak ich počet bude vysoký,“ povedal riaditeľ nemocnice, ktorý pripomenul, že najúčinnejšiu ochranu voči ochoreniu poskytuje očkovanie.
 
Očkuje sa štyri dni v týždni
 
Aj z tohto dôvodu vakcinačné centrum šačianskej nemocnice s účinnosťou od 10. januára rozšírilo kapacity očkovacích dní. „V priebehu mesiaca január majú záujemcovia možnosť využiť na očkovanie až štyri dni v týždni. Vakcinácia prebieha v pondelky, utorky, štvrtky a piatky, v čase od 7.00 do 14.30 hod. v priestoroch Polikliniky na VA U. S. Steel Košice. Realizovaná je očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Parkovanie pre návštevníkov vakcinačného centra je zabezpečené,“ dodala hovorkyňa nemocnice.
(13:14, red) 
Diskusia
Pridať komentár