Vodiči svojvoľne a bez povolenia zastavili premávku v tuneli Branisko

1937x
10. Január 2022
Šoféri skončili v rukách polície
 
Vozidlá jazdili bez potrebných povolení na prepravu nadrozmerného nákladu. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj
 
Prešovská krajská polícia riešila v piatok (7. 1.) v noci v skutku zaujímavý prípad, keď vodiči svojvoľne a bez povolenia zastavili premávku v tuneli Branisko.
 
Ako uviedla polícia na sociálnej sieti, v piatok v noci hliadka Diaľničného oddelenia PZ Branisko prijala oznámenie, že v tuneli Branisko v smere Poprad - Prešov prebieha preprava dvoch nadrozmerných nákladov.
 
Následne vodič vozidla, ktoré nadrozmerné náklady doprevádzalo, svojvoľne zastavil cestnú premávku v smere Prešov – Poprad pred vstupom do tunela.
 
 Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj
 
Jazdili bez potrebných povolení
 
„Vozidlá jazdili bez potrebných povolení na prepravu nadrozmerného nákladu. Navyše bolo zistené, že nadrozmerný náklad prekračuje maximálne prípustné rozmery. Obaja vodiči, ktorí prevážali nadrozmerný náklad boli z Rumunska a vodič doprovodného vozidla bol z Maďarska. Vodič z Maďarska bol za svoje konanie riešený v blokovom konaní,“ vysvetlila polícia.
 
Polícia zároveň uviedla, že vodičov prepravujúcich nadrozmerný náklad riešila hliadka Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol, ktorá bola prizvaná k súčinnosti z dôvodu podozrenia preťaženia vozidla, čo sa aj potvrdilo.
 
„Ďalšia jazda nadrozmerných nákladov bola zakázaná, vodičom boli odobraté doklady a tabuľky s evidenčnými číslami, ktoré im budú vrátené po vybavení potrebných povolení,“ dodala.
(11:30, red, KR PZ PO)
 
Diskusia
Pridať komentár