Prešovskí volejbalisti vo východniarskom derby jasne dominovali

985x
10. Január 2022
Svidníčania napriek snahe odchádzali zo Šariša bez zisku
Prešovčania mali vývoj celého stretnutia vo svojich rukách. Foto: Veronika Mihaliková
 
V nedeľňajšom televíznom zápase dohrávaného 15. kola volejbalovej Niké Extraligy mužov sa zrodila hladká výhra prešovského družstva. Zverenci trénera Erika Digaňu excelentne blokovali a Svidníčania napriek snahe vzdorovať odchádzali zo Šariša bez zisku setu po výsledku 3:0 (25:15, 25:18, 25:18).
 
Informoval o tom generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov, Marián Palenčar s tým, že domáce mužstvo malo vývoj celého stretnutia vo svojich rukách a hostia výraznejšie vzdorovali len do polovice tretieho setu.
 
Prešovčanov zdobila hlavne obrana a v tejto činnosti si za tri sety pripísali 16 blokov.
 
 
Hráčom stretnutia sa stal domáci nahrávač Peter Porubský, ktorého tréner pochválil za výborné dirigovanie hry. Prívetivé slová za progres v obrane si vypočul aj univerzál Patrik Lamanec, ktorý pomohol svojmu družstvu 18-timi bodmi.
 
Za hostí ocenil tréner Rastislav Paňko hráča na pozícii libera Mariána Paňka.
 
 
 Prešovčanov zdobila hlavne obrana a v tejto činnosti si za tri sety pripísali 16 blokov. Foto: Veronika Mihaliková
Hlasy trénerov
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Po sviatkoch sme sa pripravovali veľmi poctivo. Tréning sme prispôsobili dvojkolu, dnes Svidník a o týždeň Komárno, kde by sme si to s nimi radi rozdali o prvé miesto. Tomu sme prispôsobili prípravu a som rád, že sme konečne výborne blokovali. Úspešne sme dohrali 16 blokov na tri sety, čo sa dá považovať za nadštandard. Musím pochváliť Lamanca. Vlastne chválim všetkých, ale Patrik urobil naozaj veľký progres na bloku. Dnes aj Peťo Porubský výborný. Po excelentne 74 a po negatívnej 88, čo sú výborne čísla, takže volil správne a aj preto to tak ľahko vyzeralo.“
 
Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia Svidník: „Prvý zápas v novom roku nám absolútne nevyšiel. Z môjho pohľadu boli základy výhry Prešova na blokoch, ktorých mali viac ako my. Aj keď sme si to rozohrali na jednoblok, tak na útoku sme to nezvládli. Náš najväčší problém bol zložiť súperovi loptu. To sa nám nedarilo a na tom musíme zapracovať pred ďalšími zápasmi. Ukázalo nám to, kde chybujeme a čo potrebuje zlepšiť.“
 
Rozhodovali: Peter Höger, Igor Porvazník, Ivan Hudák, Marek Polčan
(9:18, VK MIRAD UNIPO Prešov)
 
Diskusia
Pridať komentár