Košická župa spustila registračný systém na očkovanie

690x
07. Január 2022
Záujemcovia o vakcínu sa budú môcť nahlásiť na všetky tri dávky
Prvých obyvateľov, ktorí využijú registračný systém zaočkujú už 10. januára. Ilustračná foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) spúšťa možnosť očkovania na základe registrácie. Od piatka (7. 1.) sa tak budú môcť po novom záujemcovia prihlásiť na očkovanie na konkrétny čas, dátum a miesto v rámci očkovacích kójí v nákupných centrách či vakcinácie v rôznych mestách kraja.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková s tým, že možnosť očkovania na základe registrácie môžu záujemcovia využiť prostredníctvom webovej stránky www.ockovanieksk.sk, kde je dostupný registračný formulár.
 
 
Dostupné všetky tri dávky
 
Záujemcovia o vakcínu sa budú môcť nahlásiť na všetky tri dávky aktuálne dostupných vakcín.
 
„Okrem osobných údajov je potrebné zadať aj to, či ide o prvú druhú alebo tretiu dávku príslušnej vakcíny. Podľa usmernení ministerstva zdravotníctva, požiadať o tretiu dávku môžu iba osoby staršie ako 18 rokov. Po vyplnení formulára bude záujemcom doručená informácia o prijatí registrácie s časom, dátumom a miestom očkovania, ktoré si zvolili. V prípade akýchkoľvek otázok, ktoré súvisia s očkovaním či registrovaním, sa môžu obyvatelia dozvedieť viac na telefónnom čísle 0850 122 085, ktoré od spustenia očkovania slúži ako infolinka,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
 
Na výber sú aj očkovacie kóje
 
Nahlásiť sa na konkrétny čas a dátum bude možné vo všetkých vakcinačných centrách v Košiciach, Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi.
 
Rovnako vo všetkých očkovacích kójach v košických nákupných centrách, v budove košickej železničnej stanice a aj v obchodnom centre v Spišskej Novej Vsi.
 
Registráciu je možné tiež využiť aj pri vakcinácii v rámci výjazdovej služby, a to v mestách Rožňava, Trebišov, Dobšiná, Čierna nad Tisou, Sečovce, Kráľovský Chlmec, Gelnica, Krompachy, Sobrance či Strážske.
 
Kraj bude v týchto mestách očkovať na základe pripraveného harmonogramu v interiéri mestských úradov alebo domov kultúry.
 
 
Žolík pre okresy
 
„Verím, že aj toto riešenie pomôže obyvateľom rozhodnúť sa pre vakcináciu. Očkovanie bude ešte pohodlnejšie aj pre ľudí z okresov, v ktorých chýba k dosiahnutiu covidového žolíka už iba pár stoviek ľudí. Aktuálne je k nemu najbližšie okres Spišská Nová Ves, kde je potrebné zaočkovať ešte 356 ľudí nad 50 rokov,“ dodal predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Na žolíka majú nárok okresy, kde zaočkovanosť obyvateľov nad 50 rokov presiahne úroveň 65 percent.
 
K tejto méte má blízko aj okres Košice-okolie, kde na získanie žolíka potrebujú zaočkovať ešte 469 ľudí. Nasledujú okresy Trebišov 61,70 percenta (chýba 1 172 ľudí), Rožňava 61,07 percenta (chýba 859 ľudí), Michalovce 60,38 percenta (chýba 1 727 ľudí), Gelnica 57,93 percenta (chýba 723 ľudí) a Sobrance 57,31 percenta (chýba 627 ľudí).
(13:10, red)
Diskusia
Pridať komentár