Tragická nehoda v Košickom kraji. Cyklista zrážku neprežil

964x
07. Január 2022
Cyklista zraneniam na mieste podľahol
Nešťastie sa stalo v okrese Michalovce. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Trojkráľový večer priniesol na cestách Košického kraja prvú tragickú nehodu, pri ktorej vyhasol ľudský život.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, vo štvrtok (6. 1.) krátko po 17. hodine 37- ročný vodič nákladného vozidla Ford Ranger, medzi obcami Šamudovce a Vrbnica (okres Michalovce), z doposiaľ nezistených príčin zozadu narazil do 50- ročného cyklistu.
 
 
Cyklista zraneniam na mieste podľahol
 
„Cyklista po náraze spadol aj s bicyklom na vozovku a, žiaľ, pri náraze utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahol. Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila, na zistenie požitia omamných látok mu bol odobratý biologický materiál,“ vysvetlila Ivanová s tým, že či bol nebohý cyklista pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok bude zisťované pri nariadenej pitve.
 
Celková predbežná škoda bola pri tejto tragickej nehode vyčíslená na viac ako 3-tisíc eur.
 
Hovorkyňa zároveň uviedla, že v súvislosti s touto nehodou už vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
 
„Ako presne k tejto tragickej dopravnej nehode došlo, jej bližšie okolnosti, ale aj to, akou mierou k nej prispeli jej účastníci, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania michalovských policajtov,“ dodala.
(9:30, red)
Diskusia
Pridať komentár