Východniari, pozor! Polícia upozorňuje na falošné stoeurové bankovky

1212x
05. Január 2022
Páchateľovi hrozí za mrežami až desať rokov
Bankovku napríklad zdobí text „Movie money. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj
 
Prešovská krajská polícia upozorňuje na falošné stoeurové bankovky. Konkrétne sa objavili v okrese Humenné na Podskalke, kde boli v uplynulých dňoch zaznamenané prípady jej výskytu.
 
Informovala o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že vyzýva širokú verejnosť a predovšetkým predajcov v malých prevádzkach k zvýšenej opatrnosti pri preberaní hotovosti.
 
„Ak máte podozrenie, že ste aj vy prišli do kontaktu s falošnými bankovkami, neváhajte nás kontaktovať,“ uviedla polícia.
 
 
Všímajte si texty
 
Ako ďalej spresnila, páchateľ sa na spomínanom mieste pokúsil predložiť falošnú bankovku zakúpenú cez internet, ktorá navonok pôsobí ako 100-eurová bankovka.
 
„Už pri bežnom pohľade na ňu je zrejmé, že ide o falzifikát. Zdobia ju totiž texty, ktoré na pravej bankovke nenájdete. Jedným z nich je napríklad „Movie money“. A v ďalšom je upozornenie, že táto bankovka nie je zákonnym platidlom. Páchateľ sa aj napriek tomu snaží tieto falošné peniaze použiť ako pravé,“ vysvetlila polícia.
 
Polícia už vedie v prípadoch trestné stíhania vo veci zločinov falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnená výroba peňazí a cenných papierov.
 
Zákon pri tomto zločine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na sedem až desať rokov.
(16:25, red)
Diskusia
Pridať komentár