Košickej univerzitnej nemocnici sa podarilo stabilizovať zásoby krvi, pomohla adventná výzva

631x
05. Január 2022
Kampaň Adventná kvapka krvi mala mimoriadny úspech
Počas adventnej výzvy sa podarilo doplniť zásoby krvi skoro o 640 litrov. Foto: UNLP
 
Kampaň Adventná kvapka krvi, ktorú organizovala Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) Košice mala mimoriadny úspech.
 
Ako uviedla hovorkyňa nemocnice UNLP Monika Krišková, od 6. decembra 2021, kedy bola kampaň spustená, až do konca roka prišlo darovať krv 1 625 darcov.
 
„Je to takmer o tretinu viac ako vlani za rovnaký čas. Počas adventnej výzvy sa podarilo doplniť zásoby krvi skoro o 640 litrov. Takmer dvakrát toľko bolo aj prvodarcov, ako počas rovnakého adventného obdobia v minulom roku,“ spresnila Krišková.
 
 
Zásoby krvi sa stabilizovali
 
Úspech dobročinnej výzvy sa odrazil aj v doplnení rýchlo sa míňajúcich zásob Krvnej banky UNLP, ktorá transfúzne lieky distribuuje do okolitých zdravotníckych zariadení.
 
„Kým v polovici novembra naše pracovisko avizovalo nedostatok krvných prípravkov, dnes potvrdilo štandardné a stabilné zásoby,“ povedal výkonný riaditeľ nemocnice pre liečebno-preventívnu starostlivosť Ľuboslav Beňa.
 
Ako dodala hovorkyňa stať sa darcom môžu ľudia stále. Zdravotníci z NTS Košice sú k dispozícii denne. Objednať sa môže každý individuálne telefonicky na +421 910 833 191.
 
Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webovej stránke NTS SR aj UNLP.
(8:20, red)
Diskusia
Pridať komentár