Na Slovensku sa od pondelka ruší nočný zákaz vychádzania

2040x
04. Január 2022
Núdzový stav však ostáva v platnosti
Od pondelka už nebude platiť nočný zákaz vychádzania. V platnosti však ostávajú všetky doterajšie opatrenia. Ilustračná foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
 
Od pondelka 10. januára 2022 už nebude platiť nočný zákaz vychádzania. V platnosti však ostávajú všetky doterajšie opatrenia, ktoré sa týkajú obchodov, prevádzok služieb, hotelových zariadení, lyžiarskych stredísk či cestovania v diaľkových linkách.
 
Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojej webovej stránke s tým, že aj po 9. januári ostáva v platnosti núdzový stav, ktorý na 90 dní vyhlásila vláda.
 
Od pondelka sa neruší ani zákaz zhromažďovania sa nad šesť osôb, okrem členov spoločnej domácnosti.
 
Naďalej tiež platí, že vstup do obchodov, prevádzok služieb či reštaurácií sa bude, tak ako doteraz, riadiť vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a esenciálne obchody budú fungovať v režime základ.
 
„Neesenciálne obchody, služby a reštaurácie budú otvorené len pre osoby plne zaočkované, alebo ak za posledných šesť mesiacov prekonali ochorenie COVD-19. V rovnakom režime OP ako doteraz budú na základe aktuálne platných vyhlášok ÚVZ fungovať aj hotely (vrátane povinnosti negatívneho testu), lyžiarske strediská či bohoslužby,“ vysvetlil rezort zdravotníctva s tým, že aj naďalej ostáva v platnosti režim OTP v rýchlikoch, IC vlakoch a na diaľkových autobusových linkách.
 
 
 
Otvoria sa aj školy
 
Okrem toho sa od pondelka otvárajú základné a stredné školy, v ktorých však budú platiť prísne protiepidemické opatrenia.
 
„Rúška budú povinné už od prvého ročníka základných škôl a rodičom sa dôrazne odporúča, aby svoje deti otestovali ešte pred nástupom do školy a tieto testy opakovali dvakrát týždenne,“ dodalo ministerstvo zdravotníctva.
(14:48, red, MZ SR)
 
Diskusia
Pridať komentár