Od budúceho týždňa sa v Košiciach začne zber vianočných stromčekov

381x
04. Január 2022
Zber potrvá až do 28. februára
V meste vybudovali aj drevené ohrádky na zber stromčekov. Ilustračná foto: KOSIT
 
Zber a odvoz vianočných stromčekov začne spoločnosť KOSIT na základe požiadavky a v spolupráci s Magistrátom mesta Košice realizovať od pondelka (10. 1.). Potrvá až do 28. februára 2022.
 
Za spoločnosť KOSIT o tom informovala Slavomíra Brzová.
 
„Obyvatelia môžu od pondelka nepotrebné vianočné stromčeky z domácností ponechať v prípade bytovej zástavby priamo pri stanovištiach kontajnerov, prípadne v ohrádkach na zber vianočných stromčekov, odkiaľ budú priebežne odvážané. Stromčeky z rodinných domov je možné ukladať na mestskou časťou vyhradených miestach, alebo môžu byť prinesené do zberného dvora. Vyzbierané stromčeky budú následne zhodnotené v mestskej kompostárni v Bernátovciach,“ vysvetlil Michal Hrabovský, riaditeľ Divízie služieb.
 
 
Poslúžia aj drevené ohrádky
 
Ako ďalej povedala Brzová, v meste pribudne aj 50 drevených ohrádok, ktoré budú určené na zber stromčekov.
 
Spoločnosť však prosí ľudí, aby tieto ohrádky využívali v maximálnej miere.
 
V tomto roku ich umiestnia osem a obyvatelia ich nájdu v mestskej časti Starého Mesta, na Sídlisku KVP, Západ, Juh, Sever, Dargovských hrdinov, Nad jazerom a tiež Sídlisku Ťahanovce.
 
Nezabudnite ich odzdobiť
 
„Či už je stromček uložený k stanovišťu kontajnerov, do ohrádky, alebo na iné určené miesto, je žiadané ho čo najdôslednejšie odzdobiť od vianočných dekorácií. Pred zberom ho nie je potrebné baliť do fólie, zväzovať špagátom, či inak pripraviť na odvoz,“ dodala Brzová s tým, že zničené a viac nepoužiteľné umelé vianočné stromčeky môžu obyvatelia bezplatne odovzdať v ktoromkoľvek zo šiestich zberných dvorov v Košiciach.
(10:03, red)
Diskusia
Pridať komentár