V Raslaviciach chcel muž vyhodiť dom do vzduchu, mladík z Janoviec zase vyrábal drogy a obchodoval s nimi

9172x
04. Január 2022
Hádka, plyn a drogy
Muž v Raslaviciach nechal po hádke so ženou v dome unikať plyn (Zdroj foto: krpz)
 
Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove prinieslo informácie o prípadoch z obcí v okrese Bardejov.
 
Najskôr hádka so ženou, potom pustil v dome plyn
 
V skorých ranných hodinách včerajšieho dňa (03.01.2022) došlo v jednom z domov v obci Raslavice k vzájomnej hádke medzi 49-ročným mužom a jeho manželkou. Muž mal ženu údajne fyzicky napadnúť. Ako uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove, pri tomto konflikte žena utrpela zranenia, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania. Po hádke žena odišla z domu preč. Asi dve hodiny po tomto incidente bolo na linku 158 oznámené, že muž pustil v dome plyn na sporáku. Nezapálil ho, len ho nechal unikať.
 
Plyn sa postupne rozšíril aj na chodbu domu. Muž začal kričať na ostatných obyvateľov domu, že majú 10 minút na to, aby opustili dom, lebo ho vyhodí do vzduchu. 9 spolubývajúcich muselo dom opustiť. Našťastie k žiadnym zraneniam nedošlo. Okresný vyšetrovateľ v Bardejove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecné ohrozenie.
 
Podozrivý 49-ročný muž bol políciou zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bude vznesené obvinenie z uvedeného zločinu a vyšetrovateľom bude na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Ak sa mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.
 
Mladíka z Janoviec obvinili z drogovej trestnej činnosti
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vzniesol obvinenie 18-ročnému mladíkovi z obce Janovce za prečin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V objekte jednej zo stredných škôl v Bardejove, ako aj na iných miestach neoprávnene prechovával omamnú látku, išlo o marihuanu.
 
Polícia zaistila igelitového vrecko s obsahom vysušených rastlín konope, okrúhlu plastovú dózu i plastového vrecká s uzáverom vložené v plastovej dóze. Celkovo bolo zaistených viac ako 2380 mg tejto zakázanej látky, z ktorej by bolo možné vyrobiť takmer 30 jednorazových dávok drogy. Mladému mužovi hrozí až päťročné väzenie.
(9:54, krpz) 
  
Diskusia
Pridať komentár