Základná škola Lenartov nepoľavila v aktivitách ani počas pandemického obdobia

1299x
04. Január 2022
Budú súčasťou medzinárodnej pedagogickej spolupráce
Počas predvianočného obdobia chystali aj vlastnoručne vyrábané darčeky (Zdoj foto: Obec Lenartov) 
 
Osobný kontakt a možnosť zúčastniť sa na prezenčnej výučbe v škole je v tejto dobe darom. Denne sa o tom počas uplynulého obdobia presviedčali aj žiaci a pedagógovia zo Základnej školy Lenartov, ktorí sa na sklonku roka zapojili do viacerých projektov.
 
V novembri rezonovali aktivity prebiehajúceho projektu Zdravie a bezpečnosť v školách 2021 s regionálnou pôsobnosťou, v ktorom sa štvrtáci siedmich málotriedok bardejovského okresu zapojili do Olympijských hier organizovaných školou v Lenartove.
 
Súťažili v behu na 60 m, v hode kriketovou loptičkou a v skoku do diaľky z miesta. ZŠ Snakov, ZŠ Nižný Tvarožec, ZŠ Hrabské, ZŠ Lukov, ZŠ Osikov, ZŠ Fričkovce a ZŠ Gerlachov získali nielen športové potreby na realizáciu uvedených disciplín – meracie pásmo, kriketovú loptičku a stopky, ale i diplomy, medaily a vecné ceny pre víťazov.
 
Pri príležitosti Dňa boja proti drogám koordinátorka prevencie patologických javov ozrejmila žiakom čo sú drogy a čo medzi nich patrí. Formou prezentácie poukázala na negatívny vplyv na organizmus a zdravie človeka. V rámci spätnej väzby spoločne vypracovali pracovný list, kde sa dozvedeli, ktoré orgány poškodzujú drogy, vyriešili tajničku, zhotovili nástenku a nakreslili si, ako prospešne trávia svoj voľný čas (pohybom) nie drogami.
 
Ukázali svoje výtvarné zručnosti 
 
Prostredníctvom programu Školské ovocie sa škola zapojila i do výtvarnej súťaže, ktorej cieľom bola podpora pitného režimu 100 % ovocných štiav a konzumácie čerstvého ovocia žiakov. Denník Pravda vyhlásil súťaž Moje najkrajšie Vianoce, kde tiež poslali výtvarné práce svojich žiakov.
 
 
V rámci prevencie nevhodného správania sa žiakov navštívili i policajti Obvodného oddelenia PZ Kurov, ktorí im vysvetľovali neprípustnosť patologických prejavov ako je krádež, klamstvo, arogancia, nevďačnosť, neúctivosť a ignorácia stanovených pravidiel.
 
Vlastný Mikulášsky bazár 
 
ZŠ Lenartov bola vybratá do programu medzinárodnej pedagogickej spolupráce pod názvom Inclusion4Schools, ktorého cieľom je kooperácia medzi základnými školami, systematicky sa zaoberajúcimi žiakmi zo sociálne znevýhodneného prostredia.
 
Príjemnou predzvesťou príchodu Mikuláša bola i príprava vlastnoručne zhotovených darčekov do Mikulášskeho bazáru, kde mal každý žiak možnosť ľubovoľného výberu. Ako uviedli zástupcovia školy, radosť bola obrovská.
 
Pri rozlúčke so starým rokom vyslovili zástupcovia školy svoje prianie, ktoré podnecuje k empatii. Ako uviedli, vakcína na ľudskú zlobu neexistuje.
 
Záver kalendárneho roka bol symbolom toho, že spoločne zvládli toto náročné obdobie, v ktorom sa parametre ako trpezlivosť a snaha pedagogických, nepedagogických a odborných zamestnancov, adaptabilita žiakov, zodpovednosť zriaďovateľa a ľudskosť všetkých v škole niesli priehrštím.
(8:38, ZŠ Lenartov)
 
Diskusia
Pridať komentár