Vydieranie obnaženými fotkami, ukradnuté vozidlo, ale aj útok na 18-ročného mladíka. Policajný zbor v Bardejove mal opäť veľa práce

2330x
30. December 2021
Čo im za uvedené skutky hrozí?
Vyšetrovanie fyzického napadnutia mladíka v Komárove už ukončili  
 
Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove zverejnilo informácie o trestných činoch, ktoré sa v uplynulom období udiali v okrese Bardejov.
 
Buď peniaze alebo zverejní záznam
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vedie trestné stíhanie vo veci zločinu vydierania, kde zákon pre páchateľa stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na dva až šesť rokov. Páchateľ začiatkom tohto mesiaca prostredníctvom jednej z internetových aplikácií a pod falošným menom, nadviazal komunikáciu s 57-ročným Bardejovčanom.
 
Postupne od neho vylákal videozáznam ako aj fotografie zobrazujúce jeho obnažené telo. Po ich získaní sa vzájomná komunikácia výrazne zmenila. Páchateľ pod hrozbou zverejnenia týchto fotografií a videozáznamu, požadoval od muža 500 eur.
 
Muž sa obával, že páchateľ svoje vyhrážky aj uskutoční, nechcel pripustiť aby tento kompromitujúci materiál bol zaslaný jeho známym, rodine či verejnosti, tak páchateľovi peniaze zaslal. Ako to v takýchto prípadoch býva, páchateľ opätovne požadoval peniaze a Bardejovčan mu zaplatil aj ďalších 500 eur. Páchateľovi to ale nestačilo, žiadal ďalšie peniaze, no muž už odmietol platiť.
 
Na cudzom sa jazdí lepšie
 
18-ročný mladík z obce Beloveža bol obvinený z trestného činu neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla, ktorého sa dopustil v novembri tohto roku, vo večerných hodinách.
 
Bez súhlasu majiteľa neoprávnene používal osobné motorové vozidlo, pričom vozidlo viedol ako nevodič a v stave vylučujúcom spôsobilosť viesť motorové vozidlo. Jazdil po rodnej obci, kde pri jednom z rodinných domov z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a nesledovania situácie v cestnej premávke, spôsobil dopravnú nehodu.
 
S vozidlom narazil do kovového oplotenia pozemku. Škoda vznikla na samotnom vozidle a to vo výške 2 000 eur a na oplotení vo výške 300 eur.
 
Zranenia si vyžiadali liečenie až 6 mesiacov
 
Koncom augusta tohto roku v nočných hodinách došlo v obci Komárov, v jednom z miestnych podnikov, k fyzickému napadnutiu vtedy ešte len 18-ročného mladíka. Páchateľ ho päsťou udrel zozadu do hlavy, v dôsledku čoho napadnutý muž spadol na zem. Utrpel viaceré vážne zranenia, ktoré si vyžiadali dobou liečenia až 6 mesiacov.
 
Prípadom sa zaoberal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove, ktorý viedol trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví spáchaný v súbehu s trestným činom výtržníctva. Vyšetrovanie prípadu bolo ukončené, bolo vznesené obvinenie z uvedených trestných činov 26-ročnému mužovi z obce Hankovce.
(12:01, krpz) 
 
Diskusia
Pridať komentár