Tri najkrajšie policajné záchrany zvierat v roku 2021. Jedna sa stala aj na východe

807x
30. December 2021
Policajti pomáhajú nielen ľuďom, ale aj zvieratám
Záchrana šteniatok v okrese Košice-okolie. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Takéto príbehy vedia vždy potešiť a ukazujú, že pod policajnými uniformami sa skrývajú ľudia so srdcom na pravom mieste. A inak tomu nebolo ani tento rok, keď policajti pomáhali nielen ľuďom, ale aj zvieratám.
 
Polícia preto na sociálnej sieti zverejnila tri najkrajšie záchrany zvierat v roku 2021.
 
 
Prvý príbeh so šťastným koncom sa stal začiatkom januára tohto roka v obci Turňa nad Bodvou (okres Košice-okolie), kde policajti zachránili premrznuté šteniatka.
 
„Pre našich kolegov ppráp. Bc. Rolanda Majchroviča a ppráp. Mária Jašeka z Obvodného oddelenia PZ Turňa nad Bodvou to mala byť služba ako každá iná. Všetko sa však zmenilo, keď počas nočnej služby v obci Turňa nad Bodvou našli tri opustené, premrznuté a premočené šteniatka. Neváhali, šteniatka osušili, zohriali a následne ich odovzdali pracovníčke súkromného azylu v Košiciach. Ťažko si predstaviť, ako by šteniatka dopadli, nebyť pozornosti našich kolegov,“ uviedla polícia.
 
 
 Záchrana psa v rozhorúčenom aute. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky   
 
Zachraňovali psa z rozhorúčeného auta
 
Ďalšia záchrana sa konala začiatkom júla v Rimavskej Sobote (Banskobystrický kraj), kde hliadka obvodného oddelenia bola privolaná k zaparkovanému autu, na ktoré svietilo slnko.
 
„Vo vnútri bol malý kňučiaci psík, ktorý bol malátny a upadal do mdlôb a prestával reagovať na ľudský hlas. Zasahujúci policajti sa najskôr pokúšali zistiť majiteľa vozidla, telefonicky sa s ním skontaktovať, ale keďže sa im to nedarilo, rozbili okno a psíka vyslobodili,“ opísala záchranu polícia.
 
 Záchrana dravca v Bratislavskom kraji. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
 
Dobrá práca polície sa potvrdila aj v treťom príbehu, kde policajti Obvodného oddelenia Rusovce (Bratislavský kraj) koncom novembra zachránili raneného vtáka.
 
„Policajti spozorovali vo večerných hodinách raneného vtáka, ktorý nedokázal vzlietnuť. Neváhali, preložili ho do krabice a previezli na veterinárnu kliniku. Tam sa zistilo že išlo o myšiaka hôrneho, ktorý je dravý vták z čeľade jastrabovitých. Tento dravec pravdepodobne utrpel tvrdý náraz, ale vďaka duchaprítomnej pomoci a ošetreniu prežil,“ dodala polícia.
(9:56, red)
Diskusia
Pridať komentár