VIDEO | Súkromná stredná odborná škola v Bardejove prechádza modernizáciou

2443x
28. December 2021
V ďalšom školskom roku chystajú novinky
Pozrite si videoreportáž  
 
Rok 2021 na Súkromnej strednej odbornej škole v Bardejove bol náročný, no priniesol aj viaceré prospešné zmeny. Začali s potrebnou rekonštrukciou, v novom školskom roku rozšíria ponuku študijných odborov.
 
„Som celkom rád, že na našej škole koronavírus nejakým spôsobom nešantil a nemuseli sme zatvárať triedy. Čiže sme školu zatvorili len na základe rozhodnutia vlády,“ ozrejmil riaditeľ SSOŠ Ľubomír Čekan.
 
„Rok 2021 bol pre školu úspešný aj v tom, že sa nám znovu podarilo obnoviť študijný odbor animátor voľného času. Na ďalší školský rok pripravujeme aj nový študijný odbor, ktorý ešte v okrese Bardejov nebol, a to styling a marketing,“ podotkla zástupkyňa riaditeľa Mária Pinzíková.
 
Navýšili počet žiakov 
 
Škole sa podarilo navýšiť počet žiakov oproti vlaňajšiemu školskému roku až o tretinu. Do pedagogického zboru pribudli ďalší odborníci a do tried nové vybavenie.
 
„Čo sa týka odborného vzdelávania, tak evidujeme vzrastajúci záujem o naše študijné odbory – nielen u deviatakov, ale aj u ľudí, ktorí si chcú doplniť svoje vzdelanie. Sme takou multikultúrnou školou, školou, ktorá je v podstate otvorená pre všetkých,“ uzavrela Pinzíková.
 
Po návrate do lavíc ich čaká prekvapenie  
 
„Boli tu aj ďalšie investície do rekonštrukcie školy, budova je už stará, takže bol najvyšší čas na jej obnovu. Podarilo sa nám vymeniť okná na chodbách, vymenili sme radiátory, rekonštruuje sa telocvičňa,“ doplnil Čekan.
 
V rámci energetickej úspory vymenili aj svietidlá, školské priestory dostanú novú podlahu. Rekonštrukčné práce by chceli ukončiť ešte pred januárovým návratom žiakov do lavíc.
(15:15, red)
 
Diskusia
Pridať komentár