Cestujúci, pozor! Česko zmenilo podmienky vstupu do krajiny

1502x
27. December 2021
Budú platiť aj výnimky
Výnimku z týchto opatrení majú napríklad študenti, pendleri či cezhraniční pracovníci. Ilustračná foto: FB/Policie České republiky
 
Česko od pondelka (27. 12.) upravilo podmienky vstupu do krajiny. Cudzinci budú po novom musieť pred vstupom na územie Českej republiky disponovať negatívnym výsledkom PCR testu, vyplniť príjazdový formulár a následne sa podrobiť ďalšiemu PCR testu v rozmedzí päť až sedem dní od príchodu na územie ČR.
 
Informoval o tom na sociálnej sieti štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus s tým, že tieto opatrenia majú predísť šíreniu nového variantu omikron.
 
 
Platia aj výnimky
 
„Výnimku z týchto opatrení majú študenti, pendleri, cezhraniční pracovníci, tranzit v maximálnej dĺžke 12 hodín, ale aj občania SR, ktorých pobyt potrvá maximálne 24 hodín, pokiaľ však nie je v čase 30. decembra 2021 až 1. januára 2022,“ vysvetlil Klus.
 
Klus ďalej uviedol, že ďalšie výnimky sa týkajú očkovaných.
 
„Ten, kto je zaočkovaný dvoma dávkami alebo ochorenie prekonal, nemusí si robiť test na 5. až 7. deň, ale musí vstúpiť s testom a aj vyplniť príjazdový formulár. A ten, kto je očkovaný už aj posilňujúcou, treťou dávkou, tomu stačí vyplniť iba príjazdový formulár. Nie je test pred vstupom na územie (ani potom) vyžadovaný,“ dodal s tým, že pre občanov ČR a pre občanov EÚ a občanov tretích krajín s prechodným či trvalým pobytom na území ČR (rezidentov) zostávajú podmienky návratu do krajiny rovnaké ako doteraz.
(13:10, red)
Diskusia
Pridať komentár