Tragické vianočné sviatky v Košickom kraji. Pri dopravnej nehode vyhasli ďalšie ľudské životy

1478x
27. December 2021
Ďalšia tragédia na cestách Košického kraja
Pri nehode zomrela vodička aj 20-ročný mladík. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Tragické vianočné sviatky v Košickom kraji. Na východe Slovenska došlo počas uplynulých dní k dvom tragickým nehodám. Ako sme našich čitateľov informovali, k prvej nešťastnej udalosti došlo deň pred Štedrým dňom (23. 12.) na horskom priechode Dargov, kde sa tam zrazilo osobné auto s autobusom a vyhasli dva ľudské životy.
 
 
S autom narazili do betónového mostíka
 
K druhej tragickej dopravnej nehode došlo v sobotu (25. 12.) krátko pred 15. hodinou v Sobraneckom okrese.
 
„Podľa doterajších zistení 42-ročná Ukrajinka viedla osobné motorové vozidlo Seat Leon a pri prejazde ľavotočivej zákruty za obcou Tibava v smere na obec Orechová neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, ale i aktuálnym poveternostným, podmienkam. Následne s autom zišla z cesty na trávnatý porast, potom s vozidlom ďalej pokračovala v jazde po priekope až prednou časťou vozidla narazila do betónového mostíka, kde vozidlo zostalo stáť. Vodička aj 20-ročný spolujazdec, nachádzajúci sa na zadnom sedadle, utrpeli pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste nehody im podľahli,“ vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.
 
 FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Ako ďalej uviedla hovorkyňa ďalší 25-ročný spolujazdec z Ukrajiny, ktorý sedel na prednom sedadle, podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia.
 
Celková predbežná škoda bola vyčíslená na 8-tisíc eur.
 
„To, či vodička pred jazdou požila alkoholické alebo iné omamné látky, bude zisťované pri nariadenej pitve. Presná príčina tejto dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania michalovských dopravných policajtov aj za účasti znalca z odboru cestná doprava,“ dodala Ivanová s tým, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach začal v súvislosti s touto tragickou nehodou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví.
(8:15, red)
Diskusia
Pridať komentár