Tragická nehoda na východe. Zrážka auta s autobusom si vyžiadala ľudské životy

7416x
23. December 2021
Nehoda sa stala na horskom priechode Dargov
 
Doprava v úseku bola regulovaná priebežne v jednom jazdnom pruhu. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
 AKTUALIZOVANÉ 
 
Na horskom priechode Dargov došlo vo štvrtok (23. 12.) krátko pred 18. hodinou k tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala životy dvoch ľudí.
 
Informoval o tom denník Nový Čas s tým, že sa tam zrazilo osobné vozidlo s autobusom.
 
„Šofér autobusu, ako aj osem cestujúcich, vyviazli z nehody bez zranení. Žiaľ, dvojčlenná posádka auta, ktorá ostala vo vraku zakliesnená, zrážku neprežila,“ priblížil denník.
 
Ako povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, k nehode došlo v smere od horského prechodu Dargov k obci Dargov.
 
 Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
„49-ročný štátny príslušník Ukrajiny viedol osobné motorové vozidlo značka Škoda Octavia a z doposiaľ nezistených príčin sa vozidlo na ceste stalo nestabilným, prešlo do protismeru, kde počas rotácie v ľavom pruhu najprv narazilo do zvodidiel a potom do prednej časti medzimestského autobusu, ktorý v tom čase smeroval od obce Dargov na Košice. Po zrážke auto začalo rotovať a zostalo stáť v priekope. Vo vozidle sa okrem vodiča na sedadle spolujazdca nachádzala aj 34-ročná spolujazdkyňa. Žiaľ, obaja pasažieri utrpeli pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahli,“ vysvetlila hovorkyňa s tým, že k zraneniu vodiča autobusu ani cestujúcich, nachádzajúcich sa v ňom, nedošlo.
 
Ivanová zároveň uviedla, že dychová skúška vodiča autobusu bola negatívna, a to či pred jazdou požil alkohol alebo iné omamné látky vodič Škody Octavia, bude zisťované pri pitve.
 
Celková predbežná škoda bola vyčíslená na takmer 17-tisíc eur.
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po zadokumentovaní dopravnej nehody začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
 
„Presná príčina tragickej dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, no i miera zavinenia jej účastníkov bude predmetom ďalšieho vyšetrovania trebišovských dopravných policajtov aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody už v čase jej dokumentovania,“ dodala.
(20:37, red)
Diskusia
Pridať komentár