Návštevy v bardejovských zariadeniach pre seniorov budú počas sviatkov povolené

1289x
23. December 2021
Aké opatrenia zaviedli?
K dispozícii bude aj návštevná miestnosť (Zdroj foto: mesto Bardejov)  
 
Návštevy a opatrenia v zariadeniach pre seniorov počas vianočných sviatkov zabezpečuje mesto Bardejov podľa nariadení a odporúčaní MPSVaR v súlade s covid automatom pre sociálne zariadenia - aktuálne v zelenej farbe.
 
Podmienky pri návšteve
 
ZpS na Wolkerovej ulici a ZpS na Toplianskej ulici
 
Zaočkovaná, nezaočkovaná osoba (návšteva) sa musí preukázať pri vstupe do zariadenia:
  • negatívnym Ag testom, nie starším ako 24 hodín,
  • negatívnym PCR testom, nie starším ako 48 hodín. 
Počas návštevy je povinné mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom. Návštevy v zariadení sú obmedzené na jednu návštevu týždenne (max. 1 návšteva k 1 prijímateľovi za týždeň).
 
V ZpS na Toplianskej ulici
 
Tu mesto doporučuje pre návštevy využívať návštevnú miestnosť v ktorej zaočkovaná, nezaočkovaná osoba (návšteva) sa nemusí preukázať pri vstupe do zariadenia negatívnym Ag testom, nie starším ako 24 hodín, negatívnym PCR testom, nie starším ako 48 hodín.
 
Počas návštevy je povinné mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom. Odchod a príchod klientov z/do zariadenia v čase Vianočných sviatkov.
 
Klienti môžu počas Vianoc opustiť zariadenie 
 
Klienti zariadenia, ktorí sú zaočkovaní proti ochoreniu Covid-19, na sviatky zariadenie opustiť môžu. Pri návrate do zariadenia sa nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu + nie je nutnosť absolvovať dobrovoľnú izoláciu vo svojej izbe.
 
Klienti zariadenia, ktorí nie sú zaočkovaní proti ochoreniu Covid-19, na sviatky zariadenie, opustiť môžu na obdobie dlhšie ako 5-6 dní. Pri návrate do zariadenia po uplynutí doby 5-6 dní sa klienti musia preukázať negatívnym Ag-testom nie starším ako 24 hodín, prípadne negatívnym PCR-testom nie starším ako 48 hodín + klient absolvuje 7 dňovú dobrovoľnú izoláciu na svojej izbe.
(8:33, mesto Bardejov)
 
Diskusia
Pridať komentár