Padlo definitívne rozhodnutie. Košice úplne zrušili silvestrovský program

1049x
22. December 2021
Mesto plánovalo zorganizovať ohňovú šou
Tohtoročné oslavy nového roka v Košiciach nebudú. Foto: FB/Mesto Košice
 
Je rozhodnuté. Metropola východu po zrušených vianočných trhoch, úplne zrušila aj plánovaný silvestrovský program.
 
Informovalo o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že po konzultácii s regionálnymi hygienikmi dospeli k definitívnemu rozhodnutiu a oslavy príchodu nového roka úplne zrušili.
 
„Okrem už dávnejšie odrieknutého Detského Silvestra v Historickej radnici nebude možné zorganizovať ani ohňovú šou. Tá bola pripravená namiesto ohňostroja, keďže predstavuje ekologickejší spôsob osláv nového roka,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Peniaze pre zvieratá
 
V súvislosti s iniciatívou Únie miest Slovenska, v rámci ktorej rôzne samosprávy venujú ušetrené peniaze útulkom, vyčlenilo mesto historicky najviac peňazí na podporu občianskych združení (OZ), ktoré sa venujú pomoci túlavým zvieratám.
 
V rozpočte na rok 2021 bolo vyčlenených celkovo 185-tisíc eur, z ktorých 65-tisíc bolo rozdelených medzi najväčšie OZ. Peniaze mesto vyčlenilo pre Úniu vzájomnej pomocí ľudí a psov (22 500 eur), Srdce pre mačky (22 100 eur) Malá Farma (16 250 eur) a Psy ulice (4 550 eur).
 
„Zvyšok predstavovali náklady spojené so spustením novej karanténnej stanice. Ak by mesto chcelo peniaze z rozpočtu viazané na kultúrne podujatia využiť na iný účel, museli by to schváliť poslanci na niektorom z nasledujúcich rokovaní mestského zastupiteľstva,“ dodalo mesto.
(14:15, red)
Diskusia
Pridať komentár