Košická župa zafinancuje šesť športových projektov v budúcom roku

358x
22. December 2021
KSK na športové projekty prerozdelí sumu takmer 100-tisíc eur
Peniaze pôjdu aj pre Futbalový klub Spišská Nová Ves. Ilustračná foto: pexels.com
 
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK) pozná svoje víťazné projekty. V budúcom roku sa bude realizovať spolu šesť športových projektov, ktoré vybrali samotní obyvatelia kraja podľa vlastných preferencií.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, do hlasovania v participatívnom rozpočte sa zapojilo viac ako šesťtisíc obyvateľov. Hlasovanie sa konalo od 6. do 20. decembra 2021 online formou, pričom jeden hlasujúci odovzdal hlas až trom projektom.
 
 
Rozdelia si takmer 100-tisíc eur
 
Peniaze z rozpočtu kraja poputujú tým žiadateľom, ktorých projekty získali najvyšší počet hlasov.
 
„Celkovo takmer 100-tisíc eur z rozpočtu kraja si rozdelí šesť úspešných projektov z Michaloviec, Spišskej Novej Vsi, Košíc, Rožňavy či z obce Ižkovce. Pilotný ročník podporilo svojím hlasom viac ako šesťtisíc východniarov. Verejné peniaze budú rozdelené transparentne a my sa už teraz tešíme na výsledok, z ktorého budú mať úžitok obyvatelia v regiónoch nášho kraja,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.
 
 
Najviac hlasov získal michalovský projekt
 
Ako ďalej priblížila Terezková, ľudia mohli hlasovať za desať vybraných projektov. Najviac hlasov získal projekt Športového klubu Zemplín Michalovce – oddielu Judo o. z.,. Zmodernizujú tam posilňovňu pre džudistov, kde budú športovci trénovať s novým zariadením.
 
Ďalšie peniaze pôjdu pre Futbalový klub Spišská Nová Ves, ktorý uspel s projektov Tráva namiesto starej škvary, čo znamená, že v areáli terajšieho futbalového štadióna v meste vzniknú ďalšie tréningové plochy.
 
Väčší komfort si po novom užijú aj návštevníci a športovci v košickej Aréne Sršňov, kde v niektorých šatniach pribudne nová vzduchotechnika, vďaka čomu bude prezliekanie v teple pohodlnejšie.
 
Štvrtý úspešný projekt Mesto v pohybe, ktorý je zameraný na rekonštrukciu športového areálu kúpaliska a dopravného ihriska, patrí Rožňavčanom. Peniaze tam pôjdu na obnovu mini golfového ihriska a tenisového kurtu.
 
Peniaze aj pre KVP
 
„Zlepšenie sociálnych zariadení môžu v budúcom roku očakávať aj športovci na košickom sídlisku KVP. Pribudnú v priestoroch výmenníkovej stanice, kde sídli klub Koryo taekwondo Slávia PJŠ Košice. „Westernové jazdenie na ďalekom východe“ si budú môcť užiť nielen obyvatelia obce Ižkovce na Zemplíne. Predkladateľ Agro DiSCo s.r.o. môže počítať s rekonštrukciou, modernizáciou a výstavbou nových dielov k jazdeckej aréne,“ dodala hovorkyňa.
(12:33, red)
 
Diskusia
Pridať komentár