Situácia v šačianskej nemocnici je naďalej vážna

546x
14. December 2021
Podporu umelej pľúcnej ventilácie vyžadujú traja pacienti
V nemocnici aj naďalej platí zákaz návštev. Ilustračná foto: Nemocnica Košice-Šaca
 
Situácia v súvislosti s pandémiou COVID-19 sa v Nemocnici Košice-Šaca ani po týždni veľmi nezlepšila. Aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 21 covidovým pacientom.
 
Informovala o tom šačianska nemocnica s tým, že situácia je naďalej vážna a z uvedeného počtu COVID-19 pozitívnych pacientov je 19 napojených na kyslík a dva na high flowe.
 
„Podporu umelej pľúcnej ventilácie vyžadujú traja pacienti, štatisticky hovoríme o 100 percentách nezaočkovaných na UPV a 75 percentách na bežnom lôžku. Čo sa týka zdravotníckeho zariadenia, až 83 percent všetkých zamestnancov je zaočkovaných. U medicínskeho personálu sa blížime k 90 percentám, pričom každý zamestnanec sa môže aj bez objednania zaočkovať treťou dávkou počas otváracích hodín nášho Vakcinačného centra na Poliklinike VA U. S. Steel,“ priblížil riaditeľ nemocnice Košice-Šaca Pavol Rusnák.
 
 
Pôrody v izolovaných pôrodných boxoch
 
Čo sa týka prevádzky na Gynekologicko-pôrodníckej klinike, tá obmedzená nie je.
 
„V prípade COVID-19 pozitívnych rodičiek vedieme ich pôrody v izolovaných pôrodných boxoch alebo v prípade cisárskeho rezu na operačnej sále pre COVID-19 pozitívnych pacientov, v šestonedelí sú rodičky izolované na covidových izbách. Negatívne rodičky rodia v normálnom režime a prítomnosť sprevádzajúcej osoby pri pôrode je možná len s negatívnom PCR testoom nie staršom ako 72 hodín,“ povedal prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky nemocnice Ján Richnavský.
 
Len neodkladná zdravotná starostlivosť 
 
Šačianska nemocnica tiež pripomína, že ako subjekt hospodárskej mobilizácie počas mimoriadnej situácie, môže od 25. novembra poskytovať už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. V nemocnici aj naďalej platí zákaz návštev a každý pacient musí mať pri vstupe riadne prekryté horné cesty dýchacie použitím respirátora.
 
„Vzhľadom na závažnú a rýchlo sa meniacu epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu,“ dodala nemocnica.
(14:39, red)
Diskusia
Pridať komentár