Cena PSK sa kvôli pandemickej situácii presúva na budúci rok

570x
14. December 2021
Prešovský kraj ocení osobnosti a kolektívy za rok 2020 a 2021
 
Oceňovanie opäť odložia (Zdroj foto: PSK) 
 
Cena PSK sa neuskutoční ani tento rok. Prešovská župa musela slávnostné odovzdávanie cien presunúť na budúci rok. Dôvodom sú protipandemické opatrenia a pretrvávajúca zlá situácia v súvislosti s ochorením Covid-19.
 
Slávnostné oceňovanie osobností a kolektívov po názvom Cena PSK, ktoré sa malo uskutočniť už dnes 14. decembra, musel Prešovský samosprávny kraj (PSK) znova odložiť. Dôvodom sú protipandemické opatrenia, ktoré aktuálne nedovoľujú usporadúvať hromadné kultúrne podujatia. Cena PSK sa mala už tradične uskutočniť na Veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského.
 
Kraj sa však napriek niekoľkomesačným prípravám rozhodol odovzdávanie cien presunúť na budúci rok, keď to budú dovoľovať opatrenia. Oceňovať bude pritom osobnosti a kolektívy za rok 2020 aj za rok 2021.
 
Cenu PSK dostane aj bardejovský lekár Andrej Havrilla in memoriam  
 
Cenu PSK za rok 2020 si prevezmú akademický sochár Štefan Kovaľ, riaditeľ Vihorlatskej hvezdárne Igor Kudzej a lekár Marián Kríž. Cena predsedu PSK za rok 2020 bude odovzdaná vedcovi Pavlovi Čekanovi, kňazom a duchovným Prešovského kraja, ktorí pomáhali v nemocniciach počas prvej vlny pandémie a fyzikovi Júliusovi Krempaského in memoriam.
 
Cenu PSK za rok 2021 dostane herec Ján Gallovič, generálny vikár Ľubomír Petrík z Prešovskej archieparchie a lekár Andrej Havrilla in memoriam. Laureátmi Ceny predsedu PSK za rok 2021 sú najstaršia obvodná lekárka na Slovensku Mária Slugeňová, športovec Jozef Štec a pestúni manželia Muránski.
(12:43, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár