Milan Pumpa z ALIE opäť zlatý

44x
20. August 2015

Milan Pumpa z ALIE opäť zlatý

milan pumpa (1).jpg

V dňoch 22. júla – 2. augusta 2015 sa v kalifornskom Los Angeles uskutočnilo vrcholné športové podujatie pre športovcov s mentálnym postihnutím z celého sveta. Hry boli perfektne zorganizované, na ich organizácii sa podieľalo 30 000 dobrovoľníkov. Súčasťou Hier bol neodmysliteľný otvárací a záverečný ceremoniál, sprievodný kultúrny program a séria skríningových vyšetrení športovcov.

Reprezentanti zo Slovenska boli v konkurencii 7000 športovcov zo 165-ich krajín veľmi úspešní. Slovenskí športovci s mentálnym postihnutím vybojovali na Svetovej letnej špeciálnej olympiáde v Los Angeles 24 medailí, z toho 7 zlatých. Jedna z nich putovala do Bardejova. Na celkovom slovenskom úspechu sa zaslúžili mnohí, v rôznych disciplínach. Milan Pumpa, ktorý je v Domove sociálnych služieb ALIA od roku 1994, reprezentuje nielen naše zariadenie, Bardejov, ale celé Slovensko už niekoľko rokov a to na slovenskej, európskej a svetovej úrovni.

Nechýbal ani tentokrát v Los Angeles, odkiaľ si priniesol dve medaile za tenis, striebro v štvorhre a zlato ako jednotlivec. Opäť chceme vyzdvihnúť jeho talent a úspech, z ktorého v ALII máme obrovskú radosť. Milanove nadanie a talent je neustále podporovaný a rozvíjaný, prostredníctvom pravidelných tréningov. Milanovi sa na tohoročnej príprave, vďaka Tenisovému klubu WLP – Bardejov a Športcentru na Kutuzovovej ulici, kondične venovali pracovníci ALIE. Prejavom vďaky a vyjadrením obdivu, bolo aj včerajšie pozvanie celej reprezentačnej slovenskej výpravy do primaciálneho paláca s osobným prijatím, prezidentom Andrejom Kiskom.

(13:51, J. Vertaľová, foto: SHŠO. Na foto: Milan Pumpa v strede)

758
Diskusia
Pridať komentár