Počas víkendu zaočkovala košická župa prvou dávkou vakcíny takmer dvetisíc ľudí

492x
13. December 2021
Aj KSK je súčasťou veľkej celoslovenskej kampane
Počas aktuálneho týždňa bude župa očkovať na približne 70-tich miestach. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) je od 11. decembra súčasťou celoslovenskej kampane Darujme si Vianoce, ktorú pripravilo ministerstvo zdravotníctva v spolupráci so všetkými župami. Od soboty sú tak v celej krajine navýšené očkovacie kapacity vo vakcinačných centrách a otvorili sa aj nové termíny na očkovanie.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu (KSK) Anna Terezková s tým, že košická župa odštartoval kampaň ako prvá na Slovensku spolu so Žilinským samosprávnym krajom.
 
Zvýšený záujem o očkovanie
 
„V posledných týždňoch evidujeme zvýšený záujem o očkovanie. Kým v októbri sme zaočkovali 6 400 ľudí, v novembri to bolo už 30 600. Dobrou správou je, že sa zvýšil aj počet ľudí, ktorí prichádzajú na prvú dávku vakcíny. Konkrétne počas víkendu sme podali vakcínu 1 781 prvoočkovancom. Všetci si prajeme šťastné a zdravé Vianoce, preto sme sa pridali k tejto iniciatíve ministerstva zdravotníctva a navýšili sme naše očkovanie kapacity. Potrebu vakcinácie vysvetľujú aj známi východniari z oblasti medicíny, kultúry a športu v krátkych videách pod heslom Prosím, dajte sa zaočkovať. Dosiahnutie vyššieho percenta zaočkovaných bude znamenať vyššiu šancu, že v našich nemocniciach skončí menej pacientov v kritickom stave,“ uviedol župan Rastislav Trnka.
 
 
Aj vlastná kampaň
 
Ako povedala hovorkyňa, KSK pri tejto príležitosti spustilo aj vlastnú mobilizačnú kampaň v prospech očkovania pod názvom „Prosím“ a navýšilo miesta výjazdového očkovania. Počas aktuálneho týždňa bude župa očkovať na približne 70-tich miestach.
 
Nákupné centrá i ambulancia na kolesách
 
„Očkovacie tímy vyrazia za imobilnými východniarmi, za klientmi zariadení sociálnych služieb, očkovať sa bude aj v krajských veľkokapacitných centrách, očkovacom autobuse, ako aj v improvizovaných očkovacích kójach. Výjazdový očkovací tím nájdu obyvatelia v Slanskej Hute, Markušovciach, Sejkove, Obišovciach, Kalši či Medzeve. Ambulancia na kolesách bude k dispozícii v Spišskej Novej Vsi, Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Strážskom aj v Gelnici, priblížila Terezková s tým, že už tradične bude očkovanie k dispozícii aj v košických nákupných centrách či na košickej železničnej stanici.
 
Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota (18. 12.) je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen aj dvojdávkový Pfizer.
 
V nedeľu (19. 12.) dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. V nedeľu bude otvorené aj očkovacie centrum v Michalovciach, kde sa bude podávať vakcína Pfizer aj Moderna.
 
Harmonogram očkovania KSK si môžete pozrieť TU:
(16:22, red, KSK)
Diskusia
Pridať komentár