Nehoda na východe. Mladá vodička narazila do podstavca s tankom

2126x
13. December 2021
Ťažko sa zranili dve osoby
Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
 AKTUALIZOVANÉ 
 
Policajti boli v nedeľu (12. 12.) večer privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala v smere od obce Dargov na obec Košický Klečenov. Mladá 18-ročná žena tam autom nabúrala do podstavca sovietskeho tanku.
 
Informovala o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti. 
 
„Vodička z okresu Michalovce viedla motorové vozidlo značky BMW, v smere od obce Dargov na obec Košický Klečenov. Pričom po prejazde tiahlej ľavotočivej zákruty, pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky stratila na namrznutej, z časti zasneženej vozovke kontrolu nad vozidlom. Následne zišla mimo vozovku, kde prednou časťou narazila do betónového obrubníka príjazdovej cesty k odpočívadlu. Potom pokračovala po zatrávnenej ploche a prednou časťou vozidla narazila do betónového podstavca pod historickou pamiatkou – tankom SU 100,“ vysvetlila polícia.
 
 Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Ako spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, podľa predbežnej lekárskej správy vodička i jej 25-ročný spolujazdec utrpeli ťažké zranenia.
 
„Vodička bola na mieste podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola predbežne vyčíslená na 21-tisíc eur,“ dodala hovorkyňa s tým, že polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.
 
Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.
(11:33, red)
Diskusia
Pridať komentár