Prešovský kraj spustil veľkú očkovaciu kampaň, podporili ju aj známe osobnosti

474x
13. December 2021
Zdravotným sestrám poďakovali jedinečnou výstavou
Cieľom kampane je mobilizovať ľudí k očkovaniu a informovať ich o jeho dôležitosti (Zdroj foto: PSK)
 
Vakcína pre všetkých, poďakovanie zdravotníkom i malé odmeny. 2. decembra o 12:00 hodine spustil Prešovský samosprávny kraj veľkú očkovaciu akciu, ktorá nesie názov „Kraj ťa potrebuje. Kampaň podporili aj známe osobnosti.
 
Prešovský samosprávny kraj počas nedelele v OC Eperia Prešov nadviazal na kampaň Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorá beží v týždni od 11. do 18. decembra vo všetkých krajoch. Jej cieľom je mobilizovať ľudí k očkovaniu a informovať ich o jeho dôležitosti.
 
Počas akcie „Kraj ťa potrebuje“ sa k vedeniu kraja pripojil štátny tajomník MZ SR Kamil Száz, prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová, generálny manažér hádzanárov Tatrana Prešov Miroslav Benický, fotograf Jano Štovka, herečka DJZ Prešov Veronika Husovská s manželom hudobníkom Martinom Husovským, organizácia Červený nos Clowndoctors s jeho umeleckým riaditeľom Pavelom Mihaľákom, záchranári z Červeného kríža a očkovacie tímy PSK, aby v kampani vyjadrili podporu a povzbudili ľudí k očkovaniu.
 
Vystavené fotografie ako poďakovanie zdravotníkom za ich prácu (Zdroj foto: PSK)
 
Kraj zároveň verejnosti sprístupnil unikátnu výstavu fotografií J. Štovku Sestry Prešovského kraja. Ide o u unikátny projekt venovaný zdravotným sestrám a ich nezastupiteľnému poslaniu pri ochrane nášho zdravia.
 
Kraj má otvorených mnoho očkovacích termínov.
 
Počas víkendu sa ľudia mohli zaočkovať v Humennom, Poprade, Prešove aj Bardejove. Prví záujemcovia o očkovanie si odniesli aj malý darček.
 
Cez týždeň budú očkovať aj v ďalších mestách – v Spišskej Starej Vsi Levoči, Stropkove, Vranove nad Topľou a mnohých obciach.
(11:03, PSK, red)
 
Diskusia
Pridať komentár