Košický Mestský park sa zmenil na nepoznanie. Rozžiarili ho rozprávkové postavičky

1397x
11. December 2021
Rozprávkové postavičky budú každým rokom pribúdať
Nájdete tam aj Červenú čiapočku. Foto: Mesto Košice
 
Mestský park v Košiciach sa v piatok (10. 12.) podvečer premenil na krajinu Rozprávkovo. V rámci Košických rozprávkových Vianoc sa tam rozsvietila inštalácia prvkov na motívy najznámejších slovenských rozprávok ako sú Červená čiapočka, Medovníková chalúpka a Perinbaba.
 
Informoval o tom košický magistrát s tým, že do Vianoc by ešte mala pribudnúť jedna rozprávková postava, ktorej meno včas oznámia.
 
Ako povedal primátor Jaroslav Polaček, cieľom týchto inštalácií bolo priniesť do Košíc niečo nové a netradičné, čo nie je bežné v iných mestách.
 
 Foto: Mesto Košice
 
Rozprávkové postavičky budú pribúdať
 
„Som veľmi rád, že sa takéto Vianočné prekvapenie v Mestskom parku stretlo s pozitívnou odozvou všetkých vekových kategórií Košičanov. Toto je ešte len začiatok, každý rok chceme krajinu Rozprávkovo rozširovať ďalšími svetelnými prvkami na motívy známych slovenských rozprávok. Tieto postavičky už zostanú vo vlastníctve mesta. Odteraz ich budeme pravidelne používať a vždy k nim pribudne niečo nové, čo poteší očká malých a veľkých Košičanov,“ skonštatoval.
 
Polaček zároveň dodal, že na tom, aby tieto rozprávkové svetelné inštalácie potešili obyvateľov a návštevníkov mesta, sa uplynulé dva mesiace podieľalo takmer 20 ľudí zo spoločnosti, ktorá pre mesto predtým vymyslela originálny motív svietiacej košickej vianočnej vločky.
 
 
 
Výzdoba za tisíce eur
 
Celá vianočná výzdoba v centre mesta na Hlavnej, Bielej, Františkánskej, Uršulínskej, Univerzitnej ulici ako aj anjelici pri Spievajúcej fontáne a Michalskej kaplnke a spomínané Rozprávkovo v Mestskom parku vyšla zhruba na 30-tisíc eur. Peniaze na tento účel schválilo v rozpočte na rok 2021 mestské zastupiteľstvo a sponzorsky pomohol aj U. S. Steel.
 
 
 Foto: Mesto Košice
 
Na pravú vianočnú atmosféru si ešte musí počkať most pri Kunsthalle v centre mesta, keďže tesne pred jeho rozžiarením sa zistilo, že elektroinštaláciu na troch miestach niekto prestrihol.
 
„Keďže sú tam zapojené špeciálne káble, budúci týždeň by ich mali prísť vymeniť a následne by sa most nad Štefánikovou ulicou mohol rozsvietiť,“ dodal košický magistrát.
(10:55, red)
Diskusia
Pridať komentár